Da Royal Greenland overtog ni anlæg i Upernavik-distriktet den 1. oktober 2014 blev medarbejderstaben i Royal Greenland forøget med 120 fuldtidsansatte. Start af torskefiletproduktion i Paamiut, Maniitsoq, Sisimiut og Kangaatsiaq gav beskæftigelse til cirka 150 nye medarbejdere under højsæsonen for torskefiskeriet. Et antal nye månedslønnede blev også ansat i hovedkontoret i Nuuk samt i fabrikker på kysten.

Torskefiletproduktionen giver beskæftigelse

I foråret 2015 startede Royal Greenland produktion af torskefileter i fire af Royal Greenlands fabrikker i Paamiut, Maniitsoq, Sisimiut og Kangaatsiaq.

Produktion af torskefileter i Royal Greenlands fiskefabrik i Paamiut forøgede medarbejderstaben på cirka 60 medarbejdere. Siden har fabrikken fortsat med at filetere torsk, og har bibeholdt disse 60 nye medarbejdere, så fabrikken i Paamiut har 130 medarbejdere i dag.

I foråret 2015 startede produktion af Royal Greenlands nye produkt Nutaaq Cod på fabrikken i Maniitsoq. Denne nye produktionsform fik forøget beskæftigelsen i byen med mellem 30 og 40 nye medarbejdere. Disse medarbejdere har siden bibeholdt deres arbejde, da produktion af hellefisk blev opstartet, fordi produktion af Nutaaq Cod stoppede for vinteren i oktober.

Da produktion af fileterede torsk startede på fiskefabrikken i Sisimiut i juli måned stoppede rejeproduktionen på fabrikken. Siden er rejeproduktionen startet igen. Da produktionen af torskefileter er fortsat, har fabrikken ansat 35 nye medarbejdere i oktober 2015.

Torskefiletproduktionen i Kangaatsiaq gav beskæftigelse til 20 nye medarbejdere. Siden stoppede produktionen af torskefileter i Kangaatsiaq, da der opstod vandmangel i byen. I oktober 2015 måtte 20 medarbejdere sendes hjem. Når vandproblemet er løst, startes filetproduktionen op igen i Kangaatsiaq.

Der var i regnskabsåret 2014-15 i alt 2.156 ansatte i alle Royal Greenlands enheder i Grønland, Danmark og andre lande, medens der i regnskabsåret 2013-14 var ansat i alt 1.906 medarbejdere.

Du kan finde yderligere oplysninger om Royal Greenland i årsrapporten, her:

http://innovisio.ipapercms.dk/RoyalGreenland/Div/rsrapport201415/rsrapport201415dk/

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet