- Nødvendig renovering af gulve og vægge på fabrikken samt frostlageret på fabrikken er blevet foretaget, derfor har fabrikken været lukket for indhandling siden den 10. december. Men, vi åbner igen for indhandling i næste uge, siger fabrikschef i Royal Greenlands fiskefabrik i Kangaatsiaq Abia Thorsteinsen.

Imedens fabrikken har været lukket for indhandling, har fiskere i byen haft mulighed for at indhandle deres fangst til de nærliggende bygder Attu, Niaqornaarsuk og Ikerasaarsuk.

- Årstiden gør, at der ikke har været så meget fiskeri i området. De fleste fiskere er for tiden i gang med nar-og hvidhvalsfangst. Derfor har fiskerne i byen ikke mærket så meget til, at der har været lukket for indhandling i Kangaatsiaq i den seneste tid. De der fisker har haft mulighed for at indhandle til bygderne, siger Abia Thorsteinsen.

Beskæftiger fem til ti

Royal Greenlands fiskefabrik i Kangaatsiaq der som nyt startede filetering af torsk i maj 2015, stoppede produktion af fileterede torsk i oktober måned på grund af vandmangel i byen. Dengang blev 20 medarbejdere sendt hjem, medens de resterende medarbejdere på mellem fem og ti personer fortsat blev beskæftiget med indfrysning af det indhandlede fisk til fabrikken. Disse fem til ti personer bliver nu igen beskæftiget på fabrikken.

- Når indhandling og indfrysning af råvarer starter igen i næste uge, skal vi igen beskæftige mellem fem og ti medarbejdere. Men da vi beskæftiger antal medarbejdere efter mængden af indhandlingen, kan jeg ikke sige præcis, hvor mange vi vil beskæftige. Det komme an på vejret, siger Abia Thorsteinsen.

Da vandmanglen i byen ikke er blevet løst endnu, regner Abia Thorsteinsen ikke med at produktion af fileterede torsk kan starte op igen før hen i foråret.

Fabrikken i Kangaatsiaq indhandler torsk, hellefisk, rødfisk og havkat.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet