Råvarerne, der er pakket i ét kilos æsker på havet i Royal Greenlands rejetrawlere, de såkaldte Japan–rejer, er så efterspurgte i Nuuk, at Royal Greenlands Hjemmemarked nu også vil sælge den delikate råvare i butikker på kysten.

- Salget af rå skalrejer i Nuuk er gået rigtig godt. Det er mærkbart, at råvaren der tidligere er blevet solgt i hele Grønland, har været savnet. I december måned fik vi solgt 3-400 kilo rå skalrejer, bare i Nuuk. Derfor har vi besluttet, at den delikate og eftertragtede råvare nu kan sælges i større butikker på kysten, siger salgschef i Royal Greenlands Hjemmemarked Malik Hegelund Olsen.

Pilersuisoq A/S´s, Pisiffik A/S´s og Kalaallit Nunaanni Brugsenis butikker på kysten kan nu bestille varen fra Royal Greenlands Hjemmemarked, når de bestiller produkter fra Royal Greenland.

- De rå skalrejer er nu med på listen af vareudbuddet, der sendes til de større butikker på kysten. Så nu er det op til sælgerne i butikkerne, om de vil bestille råvaren, for det er muligt fra i morgen fredag den 29. januar, siger Malik Hegelund Olsen.

Da råvaren er blevet produceret til det japanske marked, står varedeklarationen på æsken på japansk, men for at leve op til det gældende markedsføringsbekendtgørelse i Grønland, er der påsat en etikette med en varedeklaration på grønlandsk og dansk.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet