- Siden huset åbnede for overnatning for udefrakommende fiskere i begyndelsen af juli, har flere jollefiskere fra Nanortalik og Narsaq Kujallleq fisket i omegnen og indhandlet til Royal Greenlands fabrik i Aappilattoq. Det har øget indhandlingen, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Narsaq og tilsynsførende for fabrikken i Aappilattoq Niels Sakariassen.

Royal Greenland købte i oktober 2015 et hus i Aappilattoq, så jollefiskere fra de omkringliggende bygder og byer kunne få overnatningsmulighed, når de fiskede i det sydligste Grønland. Huset, der er et enfamiliehus med fire værelser, et køkken samt en stue har otte sengepladser. Huset er nu nyrenoveret og der er blevet installeret nyt kedel samt andre moderne faciliteter.

Forhåbninger

- Renoveringen af huset varede længere end vi regnede med, men nu er huset i brug - og det er vi glade for, siger Niels Sakariassen og fortsætter:

- Vi regner med, at fiskere fra de omkringliggende byer og bygder vil komme til området og fiske hen imod efteråret, når hellefiskeriet kommer godt i gang igen. Fiskere fra Narsaq og Qaqortoq har, siden planerne om et overnatningshus blev iværksat, forhørt sig løbende om, hvornår huset vil komme i brug. Derfor har jeg forhåbninger om, at indhandling til fabrikken vil blive dobbelt så stor hen på efteråret, siger Niels Sakariassen.

Royal Greenlands fiskefabrik i den afsidesliggende bygd Aappilattoq blev efter mange år genåbnet i november 2014. Fabrikken har fire faste medarbejdere og har en indhandlingskapacitet på fire tons per døgn.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Niels Sakariassen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet