Royal Greenlands fabrik i Maniitsoq valgte at hente otte nordjobbere på grund af manglen på arbejdskraft i byen. Otte unge nordjobbere i alderen 20 til 26 år, der kommer fra Finland, Sverige og Danmark, har således arbejdet på fabrikken siden den 24. juni og vil fortsætte indtil den 5. august.

- Det har indtil videre været en rigtig stor oplevelse at have nordjobberne på fabrikken. Havde vi ikke haft de otte unge på fabrikken, ville vi ikke have været i stand til at have et toholdsskift på fabrikken. Så de unge klarer sig rigtig godt, og de får stor ros for deres arbejde, fortæller Finn Larsen, der er lager- og logistikleder på fabrikken og som har ansvaret for nordjobbernes ophold i Maniitsoq.

De unge nordjobbere får mulighed for at arbejde i forskellige dele af produktionsprocessen. Nogle arbejder i indhandlingen om dagen eller om aftenen, og andre tager del i produktionen om dagen eller er med på aftenholdet.

Trods nordjobbernes hjælp kniber det fortsat for fabrikken at skaffe yderligere 40 medarbejdere. Derfor ærgrer det også ledelsen på fabrikken, at de unge nordjobbere må stoppe deres ophold tidligere end ønsket.

- De unge nordjobbere kan desværre ikke være her længere end til den 5. august på grund af manglende indkvartering, hvilket vi er kede af, for de er gode og stabile medarbejdere, der møder til tiden om morgenen. Selvom de er kommet til et anderledes samfund og kultur, så er de så fleksible som arbejdskraft og har klaret sig utroligt positivt. Og så er de så glade for at kunne spise på kantinen til rimelige priser, fortæller Finn Larsen.

De unge får lov til at bo på kollegiet indtil den 24. juli, hvorefter de får lov til at bo på byens efterskole de sidste to uger af opholdet.

- Royal Greenland har desværre ikke indkvarteringsmuligheder, og derfor kan vi ikke have de unge på arbejde længere end til den 5. august. Men det har været rigtig positivt at få nordjobbere herop og arbejde, og vi har allerede besluttet, at vi skal arbejde målrettet for at få nordjobbere herop igen til næste år, understreger Finn Larsen.

Nordjobb har siden 1985 givet unge mellem 18 og 28 år muligheden for at opleve et nordisk land i sommerhalvåret ved at tilbyde et arbejde, logi og deltagelse i kulturelle aktiviteter. Nordjobb giver nordjobberen og arbejdsgiveren mulighed for at bidrage til et fleksibelt, samlet nordisk arbejdsmarked.

Læs mere om Nordjobb på http://www.nordjobb.org

Tekst: Káte Hansen, kaha@royalgreenland.com

Foto: RG Maniitsoq

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet