- Ismaskinen fungerer ikke, derfor indførte vi begrænset indhandling i fredags. Da vi skal nå at indfryse al indhandling hver dag, kan vi derfor kun indhandle op til cirka seks tons om dagen. Det betyder, at de cirka 15 til 20 jollefiskere hver især kun kan indhandle 15 kasser torsk om dagen, imens de tre kuttere i bygden kan indhandle 20 kasser torsk om dagen, siger fungerende fabrikschef i Royal Greenlands fiskefabrik i Qeqertarsuatsiaaq Simon Bendtsen.

Fabrikschefen oplyser også, at fabrikken kun har otte medarbejdere i produktionen, hvor der almindeligvis er cirka 15 medarbejdere i højsæsonen.

- Desværre kan vi ikke opretholde et to holdskift, så længe vi ikke kan indhandle flere mængder torsk om dagen. For at kunne indfryse de indhandlede råvarer hurtigst muligt, indhandler fiskerne torsk uden hoveder. Det gør, at vi kun kan beskæftige otte medarbejdere i produktionen i et daghold, siger Simon Bendtsen.

Kan ikke finde fejlen

Ismaskinen i bygdens fabrik blev installeret som helt ny for halvanden år siden.

- Vi fik problemer med ismaskinen i efteråret 2015. Montørerne og fabrikanten af ismaskinen kan ikke finde fejlen, selv om der har været arbejdet på at få rettet op på fejlen mange gange. Derfor har Royal Greenland besluttet sig for at få installeret endnu en ny ismaskine på fabrikken i bygden.

- Hvis det stod til mig, så fik vi installeret den ny maskine inden for de næste 14 dage, for at få løst problemet med begrænset indhandling midt i højsæsonen. Men heldigvis har fiskerne stor forståelse for vores nuværende situation. Derfor haler de deres bundgarn og liner ind om natten og indhandler morgen og formiddag. Derfor kan vi på fabrikken nå at behandle og fryse fangsten, inden dagen er omme, siger Simon Bendtsen.

Royal Greenland indsætter trawleren Sisimiut som indhandlingsskib ved Qeqertarsuatsiaat omkring den 25. juni.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Simon Bendtsen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet