- Indhandling af lodder giver god beskæftigelse for et dag-og aftenhold på Royal Greenlands fabrik i Qeqertarsuaq. Fiskerne indhandler efter en landingsplan, hvor de hver især indhandler cirka et tons hver anden dag. Der indhandles cirka 13 tons lodder daglig, fortæller fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Qeqertarsuaq Emil Mølgaard.

Foretrækker lodder

Selv om fabrikken i Qeqertarsuaq også indhandler hellefisk og torsk, så er det loddefiskeriet fiskerne koncentrerer sig om i øjeblikket.

- Lige i øjeblikket foretrækker fiskerne at fiske efter lodder fremfor at fiske torsk. Loddefiskeriet foregår lige uden for byen - og der masser af dem. Så indhandling af lodder giver god beskæftigelse til både fiskere og vore medarbejdere på cirka i alt 14 personer i et dag-og aftenhold, fortæller Emil Mølgaard.

Lodder indhandles og fryses ind i ti og tyve kilos blokke og bliver sendt til Royal Greenlands fabrikker og indhandlingsanlæg i nordligere områder, hvor det benyttes som agn under hellefiskeriet.

Når loddefiskeriet slutter starter torskefiskeriet for alvor i Qeqertarsuaq, derfor skal de 14 medarbejdere der nu er beskæftigede på fabrikken i Royal Greenlands fabrik fortsætte med at producere torsk og hellefisk.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Emil Mølgaard

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet