- Vi blev sammen med repræsentanter for fiskerne enige om, at indføre en landingsplan. Så fiskerne kan fra i dag mandag igen indhandle i begrænset omfang til fabrikken i Sisimiut og indhandlingsanlægget i Sarfannguit, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Sisimiut Hans Lars Olsen.

Repræsentanter for fiskerne og fabriksledelsen i Royal Greenlands fabrik i Sisimiut blev enige om, at kuttere kan indhandle hver anden dag- dog højst fem tons af gangen, medens jollefiskere kan indhandle 700 kg hver dag. Lokale fiskere fra bygden Sarfannguit skal også indhandle i begrænset omfang. De kan indhandle 15 kasser torsk om dagen.

Mangler arbejdskraft

Hans Lars Olsen håber på at kunne skaffe et arbejdshold der kan arbejde om aftenen for at etablere toholdsskift i torskeproduktionen, der på nuværende tidspunkt er på 35 medarbejdere i et daghold.

- Vi har fået henvendelser fra folk der gerne vil i arbejde i torskeproduktionen efter at medierne har bragt meddelelsen om indhandlingsstoppet på fabrikken. Men, vi mangler stadigvæk en del folk. Derfor har vi nu besluttet os til at efterlyse arbejdskraft via Sisimiut lokalradio, i håb om at flere vil melde sig til for at arbejde i torskeproduktionen, siger Hans Lars Olsen, der slutter med at sige:

-Derfor opfordrer vi alle, der kan arbejde om, at melde sig til fabrikken.

Royal Greenlands fiskefabrik i Sisimiut beskæftiger lige i øjeblikket cirka 130 medarbejdere i reje, krabbe, rogn-og torskeproduktionen. Fabrikschefen håber på at skaffe mellem 30 og 35 nye medarbejdere i torskeproduktionen.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet