Vurderingen af hellefisken, der forventes at tage omkring tolv måneder, er planlagt til at blive afsluttet i juni 2017, men vil afhænge af procesforløbet inklusive de høringsfaser, som certificeringen skal igennem.

- Med certificeringen af udenskærs hellefisk vil vi atter få en af vores vigtigste fiskerier afprøvet i forhold til MSC standarden. Når dette fiskeri opnår MSC’s godkendelse, vil det formentlig være det første i verden, hvilket er ret afgørende, når en certificering skal have betydning i salget. MSC mærket hellefisk er meget efterspurgt i Europa, og vores kunder ser frem til at kunne sælge det videre til deres forbrugere, vurderer Royal Greenlands CSR ansvarlige Lisbeth Due Schoenemann-Paul

Ifølge certificeringskravet vil vurderingsprocessen igennem syv trin, før der kan tages beslutning om den grønlandske hellefisk kan certificeres.

- Fiskeriet har været igennem en forudgående vurdering, og resultatet heraf viste, at der var basis for at gå videre til en fuld vurdering. Vi mener derfor, at der er en stor chance for, at fiskeriet certificeres. Som altid kræver en certificering et godt samarbejde både med faglige eksperter og myndigheder, og vi ser atter frem til et godt samarbejde i certificeringsprocessen, som vi har haft på de øvrige certificeringer, udtaler Lisbeth Du Shoenemann-Paul.

25 procent af fangsten af hellefisk bliver landet og bearbejdet på fabrikkerne og derefter solgt til det europæiske og asiatiske marked. Resten bliver eksporteret frossent, primært til Asien.

Du kan læse den engelske nyhed her.

Tekst: Káte Hansen, kaha@royalgreenland.com

Foto: Nathan Kreutzmann

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet