- De øgede landingsmængder af torsk til Royal Greenlands fabrikker i Grønland, har skabt udfordringer på Royal Greenlands fabrikker der producerer torsk. For at blive bedre til at håndtere disse udfordringer og for at få indblik i produktion af torsk i Royal Greenlands fabrik i Polen, har fem fabriksledere og produktionsfolk fra Grønland været på seminar i Koszalin, fortæller proces konsulent i Royal Greenland Jan Jørgensen

Stort udbytte

- Turen til Polen motiverer mig til at producere torsk i endnu bedre kvalitet, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Paamiut, Ilannguaq Abrahamsen, der deltog under seminaret i Koszalin.

- Jeg fik stort udbytte af seminaret. Vi fik set redskaber og metoder som vi kan bruge i vores produktion af torsk, og som vi kan indføre i vores fabrikker. For eksempel vil jeg gerne indføre en produktionsmaskine, som jeg mener vi kan bruge på fabrikken i Paamiut. Det drejer sig om en online trimning, der fjerner ben af torskefileter uden at fileterne bliver berørt af fingre. En online trimning gør, at fileterne får en langt bedre kvalitet. Derfor er jeg allerede begyndt at undersøge priser og muligheder for at installere en online trimning på fabrikken i Paamiut, siger Ilannguaq Abrahamsen.

Under seminaret i Polen fik fabrikslederne og produktionsfolkene blandt andet også set på opskæring, optøning, og sortering af produkter af torsk.

- Selv om noget teknisk udstyr ikke kan benyttes i vores produktion, så var det spændende at se deres produktionsmetoder. Jeg fik set og lært en masse som vi kan bruge i Grønland, blandt andet indenfor optøning af frosne råvarer, som benyttes i forarbejdning af dobbeltfrosne råvarer, fortæller Ilannguaq Abrahamsen.

Royal Greenlands ansatte fra Grønland tog efter seminaret i Polen til Svendstrup, hvor de blandt andet blev introduceret i salgsprocedurer og værdikæden af torsk.

Royal Greenlands fabrikker i Paamiut, Maniitsoq, Sisimiut, Kangaatsiaq og Qasigiannguit producerer torsk. Alle fabrikschefer fra nævnte fabrikker deltog under seminaret i Polen.

Produktionschef inden for torsk på Royal Greenlands fabrikker Sten Sørensen, stod for arrangementet.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Jan Jørgensen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet