Qivioq Gregersen der er fra bygden Narsaq Kujalleq i Sydgrønland, mødte Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik sammen med fire andre deltagere fra Arctic Winter Games 2016 - Youth Ambassador Programmet- Inuusuit Kivitsisussat, da Kronprinsen mødte AWG ambassadørerne i Nuuk Kunstmuseum mandag middag.

Kronprinsen der er projektor for AWG 2016 er i Nuuk for at deltage under AWG's åbningsceremoni.

Qivioq Gregersen har sammen med 29 andre 17 til 21 årige unge fra kysten og Nuuk deltaget under kurset Inuusuit Kivitsisussat fra den 29. februar til 4. marts. Formålet med kurset er, at inspirere de unge til at blive bevidste om, hvad de vil i deres fremtidige liv og klæde de unge på til at yde den bedste service som frivillige under AWG.

Kurset er en del af Royal Greenlands Nanoq – sponsorat til AWG 2016.

Beriget og taknemmelig

Qivioq Gregersen er taknemmelig over, at have fået mulighed for, at deltage under kurset Inuusuit Kivitsisussat og nu AWG.

- Jeg er taknemmelig og føler mig privilegeret over, at have fået muligheden for at deltage i kurset Inuusuit Kivitsisussat. Jeg føler mig også beriget af alle oplevelserne her i AWG. Under kurset fik jeg en masse input fra både foredragsholderne og de andre kursister. En masse af det jeg har lært under kurset bruger jeg nu i mit arbejde i AWG, men jeg vil også få glæde af det jeg har lært, i mit fremtidige liv, siger Qivioq Gregersen.

Qivioq der bor i sin hjembygd med 88 indbyggere har søgt optagelse på handelsskolen.

- Jeg drømmer om, at få en uddannelse inden for handel. Jeg har under kurset forstået, at man skal være stædig og ikke give op, for at nå sine mål. Men, først og fremmest vil jeg gerne motivere andre unge i min bygd til at dyrke sport og andre sunde interesser, siger en glad og ydmyg Qivioq Gregersen, der kort efter samtalen med undertegnede fik den store oplevelse, at hilse på Hans Kongelige Højhed.

Qivioq Gregersen rejser tilbage til sin hjembygd, når AWG slutter. Indtil da er han AWG-vagt i de udendørs aktiviteter.

Tekst: Inga Egede, ineg@inegroyalgreenland.com

Foto: John David Eriksen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet