Royal Greenland sponsorat til Arctic Winter Games i Nuuk indebar 50 frivillige medarbejdere under AWG, afholdelse af AWG 's Youth Ambassador Program- Inuusuit Kivitsisussat, råvarer til bespisning af atleterne samt 9.000 poser af 50 gram tørfisk.

Stor frivillig indsats

Det lykkes ikke at få 50 medarbejdere i arbejde som frivillige, men de 25 der tilmeldte sig som frivillige fik mulighed for at arbejde i to uger i AWG.

-De 25 medarbejdere der arbejde som frivillige under Arctic Winter Games gav stort til AWG. De fleste medarbejdere arbejdede som frivillige i AWG i op til to- og nogle i tre uger. Så selv om vi desværre ikke fik skaffet de 50 medarbejdere som Royal Greenlands Nanoq-sponsorat til AWG indebar, så gav de medarbejdere der var frivillige stort, fordi de fleste arbejdede i mere én uge – og nogle helt op til 14 timer om dagen, siger Malik Hegelund Olsen.

Størst effekt

Greenlands Nanoq – sponsorat til AWG 2016 indebar også betaling af AWG 's Youth Ambassador Program- Inuusuit Kivitsisussat, hvor ti unge fra kysten og 20 unge fra Nuuk fik undervisning i projektledelse, frivilligt arbejde og service, Arktisk kultur, sprog, Arctic Winter Games og kendskab til medier.

Formålet med kurset var at inspirere de unge til at blive bevidste om hvad de vil i deres fremtidige liv og klæde de unge på til at yde den bedste service som frivillige under AWG.

- Sponsoratet til Inuusuit Kivitsisussat havde den største effekt i forhold til Royal Greenlands bidrag til AWG. De unge kursister fik under kurset selvbevidsthed og selvsikkerhed og de blev i høj grad påvirket af kurset og hinanden i positiv retning. De unge kom fra vidt forskellige dele af landet og har derfor til dagligt vidt forskellige livsvilkår. De fik under kurset forståelse for deres forskelligheder som de brugte positivt i forhold til, hvor vigtigt det er at løfte sammen i fælleskab. De unge fik redskaber som de kan bruge i deres fremtidige uddannelser og liv, derfor mener jeg, at sponsoratet til Inuusuit Kivitsisussat var givet godt ud i samfundsmæssig sammenhæng, siger Malik Hegelund Olsen.

De 9.000 50 grams poser af tørfisk som Royal Greenland sponsorerede til de unge atleter gik også som varmt brød blandt de frivillige mens råvarerne til bespisning af de mange atleter og deres følge blev godt modtaget af gæsterne der roste for den gode mad de fik under AWG 2016.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: John David Eriksen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet