De 30 unge mellem 17 og 21 år har siden mandag deltaget i et kursus under navnet: "Inuusuit Kivitsisussat" (unge der skal løfte. Red). Kurset er en del af Royal Greenlands Nanoq – sponsorat til AWG 2016.

Kurset indeholder undervisning i projektledelse, frivilligt arbejde og service, Arktisk kultur, sprog, Arctic Winter Games og kendskab til medier.

- Formålet med kurset er, at inspirere de unge til at blive bevidste om hvad de vil i deres fremtidige liv og klæde de unge på til at yde den bedste service som frivillige under AWG, siger salgschef i Royal Greenlands Hjemmemarked Malik Hegelund Olsen.

For at kunne yde deres bedste overfor de mange gæster under AWG og for at blive klædt på til deres fremtidige uddannelse og arbejdsliv gennemgår de unge emner som personlig udvikling, arktisk kultur, frivillighed, medier, virksomhedsbesøg, engelsk undervisning samt foredrag fra forskellige erhvervsdrivende i Nuuk som Nuuk Couture, Magasinet ANU-UNA, samt Kalallit Nunaanni Brugseni.

Vigtigt at hjælpe hinanden

Én af de 30 unge, 21 årige Malene Vahl Rasmussen, der lige som sine medkursister har meldt sig frivilligt til kurset siger, at hun under kurset har lært, hvad der kræves for at yde den bedste service.

- Jeg har lært meget under kurset. Jeg har forstået hvor vigtigt det er at tage et ansvar og, hvor vigtigt det er at hjælpe hinanden for at udføre opgaver, siger Malene Vahl Rasmussen, og fortsætter:

- Alle deltagere under kurset, underviserne og arrangørerne deltager frivilligt og det er meget motiverende. Man får stor lyst til at hjælpe hinanden og udføre opgaver i fællesskab. Jeg er sikker på, at jeg vil drage nytte af de ting der er blevet forelagt mig under kurset, både under AWG og i fremtiden. Hvis jeg skulle gå hen og få en ledende og et ansvarsfuldt arbejde i fremtiden, har jeg nu fået indsigt i, hvordan det er at udføre ansvarsfulde opgaver, siger Malene Vahl Rasmussen, der til dagligt studerer på Niuernermik Ilinniarfik i Nuuk.

Underviserne under kurset Inuusuit Kivitsisussat er fagfolk i erhvervslivet, ICC, Nationalmuseet, Piareersarfiit, Grønlands Idrætsforbund samt Tusagassiornermik Ilinniarfik. Underviserne under kurset der varer til og med fredag underviser gratis.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Assit: John David Eriksen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet