- Jeg har fået stort udbytte af min lederuddannelse. Jeg er blevet bedre til at løse problemer på arbejdspladsen, fordi jeg er blevet i stand til at være opmærksom på problemer på arbejdspladsen jeg ikke tidligere var opmærksom på. Jeg er også blevet bedre til at gennemføre samtaler med medarbejderne. Derfor føler jeg, at jeg nu er bedre rustet til at udføre mit job, siger fabriksleder i Royal Greenlands anlæg i Ikerasaarsuk, Lars K. Karlsen.

Han og de andre medarbejdere i Royal Greenland startede lederuddannelsen i september, hvoraf det første modul blev gennemført i Kangerlussuaq. Siden gennemførtes det andet modul i Nuuk og den sidste i Ilulissat.

- Hvert modul havde en varighed på fire dage, hvor vi gennemgik det teoridiske del af uddannelsen. Vi fik i mellem modulerne opgaver, som vi skulle have gennemarbejdet inden næste modul blev gennemført. Det har været en berigende og udviklende uddannelsesforløb, som jeg i høj grad drager nytte af i arbejdssammenhænge, men også privat, siger Lars K. Karlsen.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Ledelsesakademiet

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet