-Når vi starter med at producere igen, vil vore produktionslokaler der var forældede ikke bare være større, total renoverede med nye vægge og gulve, der vil også være installeret nye og tidsvarende produktionsudstyr. Blandt andet skal der installeres en sorteringsmaskine i indhandlingen, og to ekstra pladefrysere til vore nuværende tre. Frysekapaciteten bliver også øget, fordi der skal installeres to nye frysere udover de to vi allerede har, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Uummannaq Kirsten Jensen og fortsætter:

- Installering af de nye produktionsmaskiner, og især installering af en sorteringsmaskine i indhandlingen, vil ikke bare gøre arbejdet i produktionen meget lettere for vore medarbejdere, det vil også effektivisere vores produktion, så vi bliver i stand til at producere større mængder end i dag.

Mål

Royal Greenlands fabrik i Uummannaq indhandler og producerer hele og hoved-og halekappede hellefisk der indfryses. Fabrikken producerer og indfryser også torsk.

Fabrikken har kapacitet til at producere 40 tons fisk om dagen, men blandt andet på grund af mangel på arbejdskraft producerede fabrikken mellem 25 og 28 tons om dagen.

- Under vores tidligere produktion, har vi desværre dagligt manglet mellem 10- 15 medarbejdere i produktionen. Derfor har vi ikke kunne komme udenom at indføre landingsplaner for fiskerne, for ikke at risikere udsmid af råvarer - især i højsæsonen. Målet med ombygningen er, at vi vil blive i stand til at fordoble vores produktion til 50 tons om dagen. Så vi håber på, at vi i fremtiden i mindre grad vil blive nødsaget til at indføre landingsplaner, siger fabrikschefen.

Skiftehold

Fabrikken beskæftigede cirka 80 personer i højsæsonen, og 60 udenfor sæsonen.

- Vi håber på, at vi kan øge vores medarbejderstab med cirka ti, så vi kan være i stand til at producere i skiftehold, når renovering og ombygning er færdigt, forhåbentlig i marts måned, siger Kirsten Jensen.

Fabrikschefen håber også på, at fabrikken kan øge kvaliteten af produkterne ved at øge mængden af hoved-og hale kappede hellefisk samt filetering.

Royal Greenland har indsat et indhandlingsskib i Uummannaq under ombygning og renovering på fabrikken. 12 medarbejdere på fabrikken er beskæftiget på indhandlingsskibet med produktion af torsk, under indhandlingsstop af hellefisk i Uummannaq, på grund af opbrugt kvote for jollefiskere. 17 andre medarbejdere på fabrikken er fortsat beskæftiget imens ombygning og renoveringen er i gang.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Kirsten Jensen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet