Med råvarer fra Royal Greenland der var blandet med krydderier fra Sydafrika fik udstillere og besøgende en unik smagsprøve af let- røget torsk, rejer og snekrabber som vi i Grønland ikke havde fantasi til at kunne sammensættes med krydderier og frugter fra varmere himmelstrøg.

Skabe inspiration

Chefkokken selv kalder sin smagfulde ret for "Historien om Kap Det Gode Håb og Kap Farvel".

- Jeg har i samarbejde med Arctic Circle Bussiness og det lokale ungdomshus "Nutaraq" lavet et projekt med det formål, at skabe inspiration og give publikum en unik smagsprøve med råvarer fra Grønland og krydderier fra Sydafrika, som vi blander sammen u-kogt, men røget, siger Lars Jeppesen.

Råvarerne der blev serveret for publikum var enten rejer, snekrabber eller torskefileter af Royal Greenlands nye produkt Nutaaq Cod, der u-kogt blev blandet sammen med eksotiske krydderier, pakket ind i bagepapir inden det let-røges med en håndholdt gasblus i en glaskrukke der lukkes i nogle minutter, inden det er klar til servering. Råvarerne og krydderierne får en speciel lugt og smag af årstidens græs og urter, fordi råvarerne tilføres ild i glaskrukken med et håndholdt gasblus, hvor der i bunden af glaskrukken er lagt græs eller urter fra lokalområdet.

- Maden kaldes for "Street Food". Det er et ungt, friskt og spændende mad på en anderledes måde, fordi de friske råvarer helt u-kogt blandes med krydderier som mango, lime, chili og karry inden det let-røges i årstidens græs, der frembringer en lugt af årstiden, siger Lars Jeppesen, der sammen med unge fra det lokale ungdomshus "Nutaraq" serverede deres "Street Food" fra deres velbesøgte stand under fiskerimessen.

Vinderne er:

Chefkokken og de unges stand var unikt pyntet med genbrugsgenstande af paller, træværk gamle aviser, rensdyrskind og en hundeslæde der var fundet rundt omkring i Sisimiut.

Den innovative chefkok og de unges fantasifulde stand blev da også udvalgt som vinder for "Kreativitet, innovation og lokal forankring" ud af de mere end fyrre stande under Polar Fish 2016 i Sisimiut Hallen i dagene fra den 23. og til og med den 25. september.

Lars Jeppesen der til dagligt er chef for alle restauranter i Aalborg Zoo, er i samarbejde med Arctic Circle Bussines i gang med et projekt, der har til formål at lære unge mennesker at lave mad, tog straks kontakt til Royal Greenlands Hjemmemarked, da han kom til Grønland i forbindelse med sin deltagelse i Polar Fish 2016.

- Alle råvarer der blev serveret under messen var sponsoreret af Royal Greenlands Hjemmemarked. Råvarerne er delikate med kvaliteten helt i top. Og det har som kok været en fornøjelse, at arbejde med så gode råvarer, siger Lars Jeppesen.

Tekst & Foto: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet