- De tre ind-chartrede fartøjer var kun aktive i makrelfiskeriet i en kort periode midt i sæsonen. Royal Greenlands egne fartøjer, Tasiilaq og Tuneq, tog meget tidligt på sildefiskeri i de nordligere farvande i Østgrønland, fordi det er mere økonomisk rentabelt at fiske sild på grund af afgifter på makrel, der er næsten dobbelt så stor som afgifter på sild, siger projektmedarbejder i Royal Greenland Andrias Olsen.

De seks fartøjer, der fisker under administration af Royal Greenland A/S, fik fanget cirka 6500 tons makrel ud af en samlet fangst på cirka 35.000 tons.

Royal Greenlands egne fartøjer Tuneq og Tasiilaq samt trawleren Tuugaalik, der administreres af Royal Greenland A/S, fik tilsammen fisket cirka 3500 tons makrel på en olympisk kvote, imens de chartrede islandske fartøjer fik fisket cirka 3000 tons makrel i år.

- Fangstmængden burde have været højere, men fiskeriet var påvirket af et havari tidligt i sæsonen samt af beslutningen om at starte fiskeriet efter sild tidligere, siger Andrias Olsen.

Startede sent

Royal Greenlands fartøjer samt de chartrede skibe startede tre uger senere end planlagt.

- Planen var, at vi skulle starte tidligere, men på grund af havari i et af skibenes fryseanlæg, startede fiskeriet i midten af juli måned. Da havde makrelfiskeriet været i gang i tre uger, siger Andreas Olsen og fortsætter:

- De tre chartrede islandske fartøjer, som kun måtte fiske makrel, fangede 3000 tons makrel på to uger ud af en mulig kvote på 4400 tons, hvilket vi er godt tilfreds med.

Trawleren Tuugaalik var på fiskeri efter makrel i knap seks uger inden skibet tog på hellefiskeri i Vestgrønland.

Grønland har en kvote på 20.000 tons sild. De to tilbageværende skibe i Østgrønland, Tasiilaq og Tuneq, der nu er på sildefiskeri, forventes at fiske efter sild i Østgrønland måneden ud. Indtil videre har de fisket cirka 4.000 tons sild.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet