- Muligheden for at leje en Poca jolle med topmoderne fiskeredskaber gør, at jeg nu fanger og indhandler mere end dobbelt så mange hellefisk end tidligere, siger 24 årige Otto Dorph, der er én af tre fiskere, der fik muligheden for at leje en Poca jolle.

Otto Dorph havde hyre hos en anden fisker, indtil han fik mulighed for at leje Poca jollen i starten af juli måned.

-Siden min egen påhængsmotor gik i stykker på min lille Vilma jolle for et år siden, har jeg haft hyre som fisker hos en anden fisker. Så muligheden for at fiske i en Poca jolle med nyt og tidssvarende udstyr gør, at jeg nu kan fiske selvstændigt og dermed tjene flere penge. Jeg satser på, at jeg kan påbegynde at betale afdrag på jollen om cirka et år. Så min og min families fremtid ser lys ud nu, siger Otto Dorph, der er nygift og har en lille datter.

Muligheder

Royal Greenland har investeret i tre joller, to Poca 600 med påhængsmotorer på 225 hestekræfter samt én Poca 570 med en påhængsmotor med 150 hestekræfter, fordi der er mange hellefisk i området og fordi de lokale fiskere havde brug for tidssvarende både og fiskeudstyr.

- Fiskeområderne ved Aappilattoq ligger på områder, der ligger længere ude end der, hvor fiskerne kan fiske med deres ikke tidssvarende joller og udstyr. Derfor besluttede Royal Greenland at investere i tre større og tidssvarende joller med tidssvarende udstyr, der kan lejes ud til de tre fiskere fra bygden, siger driftschef i Royal Greenland, Møller Lyberth.

De tre fiskere har fået mulighed for at leje Poca jollerne et år, derefter skal de starte med at betale afdrag på jollerne, så de på sigt kan overtage ejerskabet.

Royal Greenland overtog og renoverede fiskerianlægget i Aappilattoq og åbnede anlægget i november 2014. I 2015 investerede virksomheden i et hus, hvor fiskere fra nærområdet kan overnatte, når de er på fiskeri i området og nu er der så investeret i tre topmoderne og tidssvarende joller.

- Vi tror på, at fiskeriet i området har gode muligheder. Derfor tror vi også på, at investeringen i tre joller vil få en indflydelse på indhandlingen til Royal Greenlands bygdeanlæg i Aappilattoq, siger Møller Lyberth.

Royal Greenlands anlæg i Aappilattoq har kapacitet til at indhandle 4 tons per døgn og har frysekapacitet på 70 tons.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Nikolaj Benjaminsen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet