- Der er rigeligt med hunlodder i Diskobugten, og det er lige præcis de lodder japanerne gerne vil have. Derfor anbefaler jeg at der startes forsøgsfiskeri i Diskobugten til næste år, siger leder i Royal Greenlands udviklingsafdeling, Nikoline Ziemer.

Forsøgsfiskeriet efter lodder skal, hvis det godkendes af ledelsen i Royal Greenland, starte til næste år.

Krav

Nikoline Ziemer forklarer at kunderne fra Japan kræver at lodderogn de vil købe skal være faste, og må ikke være flydende, som rogn bliver, når hunnerne er inde ved strandkanten for at gyde.

- Japanerne vil gerne have at vi fanger lodder før de gyder ved stranden. Det vil sige at lodderne skal fanges imens de endnu er ude på havet. Ifølge Japanerne bliver rognene bløde og flydende, når lodderne er kommet til stranden for at gyde, siger Nikoline Ziemer, og fortsætter:

- Lodderne skal sendes hele, frosne og ubehandlede til Japan.

Nikoline Ziemer fortæller også at Japanerne kræver mere end det.

- Japanerne kræver også, at vi skal tjekke mavesækkene af lodderne, fordí fisk med fyldte maver giver en anderledes smag og kan misfarve rogn, som kunderne ikke vil have. Derfor kræves det, at lodderne har tomme maver, når de fanges, siger Nikoline Ziemer.

Hvis projektet godkendes af Royal Greenlands ledelse, er det planen at fiskere i Diskobugten skal fiske efter lodder under forsøgsfiskeriet, fortæller Nikoline Ziemer.

Tekst: Marie Kuitse Kristensen, mkri@royalgreenland.com

Foto: Nikoline Ziemer

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet