- Samtlige fabrikker på ovennævnte byer har en såkaldt baardermaskine, som er en fileteringsmaskine, og når maskinerne kommer ud af funktion, indkalder Royal Greenland som regel en baardermester fra Polen eller Norge. Udgifterne for indkaldelse af en baardermester kan beløbe sig op til 50.000 kr. om ugen. Det er nu ikke længere nødvendigt at indkalde baarermestre flere gange årligt, idet medarbejdere, der har været på kursus om reparation af fileteringsmaskiner, nu er i stand til at reparere maskinerne selv, siger HR-konsulenten i Royal Greenland Adolf Egede.

Ni medarbejdere, har i gruppevis med to-tre deltagere, været på et i alt 12 dages kursus i 2017 i perioden fra februar til august i 2017 i Polen om adskillelse og installation af fileteringsmaskiner.

- Hidtil har syv medarbejdere gennemført ovennævnte kursus. De sidste to kursusdeltagere skal i disse dage gennemføre kurset i Polen. Kursusdeltagerne vil fremover kunne adskille og installere fileteringsmaskinerne, når de allesammen har gennemførst kurset, siger Adolf Egede.

Ser frem til at foretage reparation af fileteringsmaskine

Værkstedslederen på Royal Greenlands fabrik i Sismiut Aningaaq Larsen er blandt kursusdeltagerne, der har gennmført kurset i Polen, og han glæder sig over, at de fremover ikke behøver at indkalde en baardermester, da han nu selv er i stand til at foretage reparation af fileteringsmaskinen.

- Jeg har erfaring med at foretage mindre reparationer af vores fileteringsmaskine, når den har fået midre funktionsfejl, men jeg ser meget frem til at adskille, rense og installere fileteringsmaskinen for allerførste gang til efteråret, fortæller værkstedslederen på fabrikken i Sisimiut.

Kursusinstruktøren kommer til Grønland to-tre måneder efter kursusafholdelsen for at følge op på kursusdeltagerne.

Tekst: Marie Kuitse Kristensen, mkri@royalgreenland.com

Foto: Aningaaq Larsen/Otto Saamo Hansen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet