- Såfremt de sidste leverancer til byggeriet til den nye fabrik i Aappilattoq når frem i denne uge, så bliver Royal Greenlands nye fabrik i Aappilattoq klar til produktion i uge 50, siger teknisk projektleder i Royal Greenland, Nils Bak.

Royal Greenlands eksisterende fabrik i Appilattoq blev nedrevet i juni 2017, og siden har byggeri af den nye fabrik været i gang. Opstarten af den nye fabrik er forsinket med en måned.

- Færdiggørelsen af den ny fabrik i Aappilattoq er forsinket i godt en måned i forhold til den oprindelige plan. Der er flere årsager til den sene færdiggørelse, der blandt andet skyldes forsinkede leverancer, andre logistiske problemer og uforudsete byggetekniske opgaver, siger Nils Bak, og fortsætter:

- Så vi glæder os over, at vi på trods af vanskeligheder og forsinkelser, alligevel når at blive færdige inden året er omme, og det skyldes, ikke mindst, en ekstra indsats fra de implicerede håndværkere og vort eget personale i Royal Greenlands fabrik i Upernavik.

Stort frostlager

Den nye fabrik i Aappilattoq får en frostlagerkapacitet der er mere end dobbelt så stor som det tidligere eksisterende anlæg, der havde en lagerkapacitet på 150 tons, til hellefisk der blev frosset ned som hele.

- Den nye fabrik i Aappilattoq får et frostlager der kan opbevare mere end dobbelt så mange frostvarer end tidligere, siger Nils Bak.

Når den nye fabrik i Aappilattoq starter med at producere, vil fiskerne i bygden, der tidligere kun kunne indhandle tre fire tons hellefisk om dagen, få mulighed for at indhandle op til 15 tons om dagen. Der er installeret to nye pladefrysere, for indfrysning af blokproduktion. Den øgede lagerkapacitet vil give mulighed for indhandling og produktion hele året.

Under byggeriet af den nye fabrik i Aappilattoq, har fiskerne i bygden frem til ultimo oktober 2017, indhandlet til et af Royal Greenland indchartret indhandlingsskib, hvilket medførte en rekord indhandling for fiskerne i Aappilattoq, der frem til den 10. september i år, fik indhandlet 450 tons flere hellefisk i forhold til året før.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Justine Petersen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet