- Vore kunder efterspørger meget vores MSC godkende produkter, og vi producerer på baggrund af vore kunders krav. Eksempelvis producerer vi råvarerne på baggrund af vore kunders krav, hvorfor der kan være variation i produktionsprocessen, siger fabrikschef i Qasigiannguit Hans Grønvold.

For nuværende produceres der store hellefisk i henhold til kundernes krav.

- Vi er i gang med at producere hellefiskestykker med skind i eksakte størrelser og mængder, der skal bruges til produktion af røget hellefisk, siger Hans Grønvold.

Fabrikschefen fortæller, at der er efterspørgsel på produkter af fiskefilet med skind med en bestemt vægt, der er produceret efter kundernes krav og som skal benyttes i produktion af røget fisk. Vi skal fortsætte med produktion af disse produkter indtil vi har produceret to tons hellefiskestykker.

Små hellefisk

Fabrikschefen i Qasigiannguit siger også, at produktionprocessen af MSC godkendte hellefisk også kan variere. Når produktionen af store hellefisk stopper, skal produktion af små hellefisk påbegyndes.

- Vi skal starte med at producere små hellefisk, der også er MSC godkendte, når vi er færdige med at producere store hellefisk, der skal benyttes i produktion af røget hellefisk. De skal bruges til produktion af hellefiskefilet uden skind, siger Hans Grønvold.

600 tons bæredygtige hellefisk skal produceres, og de skal produceres af cirka 100 fabriksmedarbejdere i Royal Greenlands fabrik i Qasigiannguit.

Tekst: Marie Kuitse Kristensen, mkri@royalgreenland.com

Foto: Hans Grønvold

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet