Parternes mål er at sikre en grundlæggende uddannelse inden for fiskeindustrien skal startes op, gerne fra efteråret 2017.

- Behovet for en fabriksarbejderuddannelse samt andre uddannelser i fiskeindustrien er massivt. Derfor har vi i samarbejde med Grønlands Erhverv udarbejdet en uddannelsesplan for en grundlæggende fabriksarbejderuddannelse. Når det endelige oplæg er færdigbehandlet, skal det afleveres til Departement for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke. Herefter er det op til politikerne at tage stilling til, hvornår denne uddannelse kan sættes i gang, siger HR chef i Royal Greenland, Christian Laursen.

HR chefen siger også, at det overordnede mål med etablering af en fabriksarbejderuddannelse bliver at rekruttere bedre uddannede og dermed dygtigere medarbejdere til fiskeindustrien.

- Den hurtige udvikling indenfor fiskeindustrien gør det nødvendigt at højne effektiviteten, kvaliteten, imødekomme nye produktionsmetoder og ikke mindst de myndigheds- og kundekrav, der i stadig strøm stilles til branchen. Derfor er det blevet nødvendigt at etablere en uddannelse, der også kan være et springbræt til en videregående uddannelse inden for fiskeindustrien. Vores mål er derfor at gøre det mere attraktivt at arbejde i en fabrik. En uddannelse som denne til fiskeindustrien vil ikke kun gavne Royal Greenland, men vil være til gavn for hele den grønlandske fiskeindustri, siger Christian Laursen.

Målgruppe

Målgruppen er enten unge - gerne direkte fra folkeskolens afgangsklasser - eller voksne, der har erhvervserfaring inden for fabriksarbejde, enten fra en fabrik eller fra en trawler.

Indholdet i uddannelsen skal lægges fast af en evaluering fra branchen og uddannelsesinstitutionerne, men grundlæggende vil fysik, kemi og engelsk være vigtige fag. Derudover vil uddannelsen indeholde fag såsom råvarekendskab, filetering af fisk, behandling og håndtering af råvarer, benyttelse af teknisk udstyr, herunder kendskab til køl, frys og ammoniak samt kontrol af rå- og færdigvarer. Uddannelsesforløbet skal indebære en praktiktid, gerne på mindst seks måneder.

Du kan læse hele artiklen i den nyeste udgave af Naviagatio, her:

www.royalgreenland.gl/da/Afdelinger/Kommunikation/Kommunikationsafdeling/Navigatio

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet