- Vi er i gang med at teste scantainere, der er så robuste, at de kan genbruges op til 20 gange. Royal Greenlands rejefabrik i Sisimiut har fået tilsendt fem af denne type scantainere, der nu skal fyldes op til forsendelse. Vi satser på, at vi i fremtiden skal benytte denne type scantainere, når vi sender færdigproducerede rejer fra Royal Greenlands fabrikker i Sisimiut og Ilulissat, der sendes til genpakning i Royal Greenlands fabrik i Aalborg, siger emballagespecialist i Royal Greenlands indkøbsafdeling i Svendstrup, Jørgen Møller, og fortsætter:

- Når brug af disse scantainere er indfaset helt, kan Royal Greenland mindske brug af pap til op til 68 procent, mindske forbrug af C02 med op til 63 procent samt spare 45 procent i kroner og ører på køb af emballage i en periode på fire år.

Fremmer genbrug

Royal Greenland benytter årligt cirka 11.000 scantainere på forsendelse af rejer, der er producerede i Royal Greenlands fabrikker i Sisimiut og Ilulissat. Jørgen Møller siger, at genbrug af de mere robuste scantainere kan mindske Royal Greenlands brug ned til 3000 scantainere årligt.

- De scantainere vi i dag benytter smides ud, når de har været brugt én gang. Men, i de seneste år har vi arbejdet på at fremme brug af emballage, der kan genbruges. De første robuste scantainere, der nu fysisk skal testes, bliver fyldt op i denne uge og sendt fra Sisimiut til Aalborg i slutningen af måneden, siger Jørgen Møller.

Jørgen Møller siger, at han regner med, at brug af den ny type emballage vil være fuldt indfaset i løbet af efteråret 2017.

De scantainere, der benyttes i dag og de mere robuste der nu skal tages i brug, har ens størrelser med en længde på 120 centimeter og en meter i bredde og højde. En scantainer, der kan indeholde 610 kilo rejer, transporteres i 40 fods containere, der kan indeholde 40 scantainere.

Rejerne, der pakkes ned i scantainerne, er pakket ind i solide plastposer i indpakninger med fem kilo rejer.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet