- Vi har valgt at have julelukning i produktionen, fordi råvarebeholdningen af hellefisk skal give beskæftigelse på fabrikken frem til 31. marts 2017. For at undgå en lukning i to måneder på et senere tidspunkt, har vi prioriteret at lukke for produktionen op til jul - og frem til den 23. januar. Imens vi har lukket for produktionen skal 75 af vore medarbejdere på produktionskursus og ti andre på rengøringskursus i denne - og næste uge, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Maniitsoq Susanne Marie Knudsen

Indhandling fortsat

75 af ud 117 medarbejdere der blev hjemsendt den 15. december skal i denne - og næste uge på kursus i emner som egenkontrol, hygiejne, råvarekendskab, produktionsvejledning og filetering. Ti andre medarbejdere skal på halvdags rengøringskursus. De 75 medarbejdere skal gennemgå kurserne i tre hold med 25 medarbejdere i hvert hold.

Medarbejdere i Royal Greenlands HR afdeling samt repræsentanter fra Levnedsmiddelskolen Inuili skal forestå kurserne, der hver især varer tre dage.

- Arbejdsledere samt administrationen har ikke været hjemsendt under produktionsstoppet. Vi har heller ikke haft indhandlingsstop under produktionsstoppet, så lokale fiskere har fortsat med at indhandle både hellefisk og torsk der er blevet er blevet indfrosset. Derfor har vi under produktionsstoppet – afhængigt af mængder, indkaldt et antal medarbejdere der sørger for indhandlingen, siger Susanne Marie Knudsen.

Producerer hurtigt

- Vi får råvarer fra Royal Greenlands egne trawlere. Vi fik sidst en råvarebeholdning i begyndelsen af december. Da vi har produceret hurtigere i år, har vi nu en råvarebeholdning på cirka 1.000 tons der skal strække til en produktionsperiode frem til den 31 marts. Derfor har det været uundgåeligt at indføre produktionsstop. For at undgå produktionsstop i to måneder fra den 1. februar til slutningen af marts måned, har vi valgt at lukke ned i dagene op til-og efter jul, siger Susanne Marie Knudsen.

Royal Greenlands fabrik i Maniitsoq gennemgik en omfattende ombygning i 2014 og har siden 2015 produceret hellefiskefileter fra november frem til produktionsstart af Nutaaq Cod der begynder omkring den første april.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet