- Da det ikke er tilladt at sejle til Nuugaatsiaq, har vi endnu ingen kendskab til, hvor stor skade der er sket på Royal Greenlands fiskeanlæg i Nuugaatsiaq, siger driftschef i Royal Greenland, Niels Ole Møller, der tilføjer:

- Så snart politiet giver tilladelse til, at der kan sejles til Nuugaatsiaq, vil indhandlings anlægget blive beset.

Royal Greenlands øvrige anlæg i Ukkusissat, Saattut og Ikerasask samt fabrikken i Uummannaq genåbnede for indhandling i går torsdag den 22. juni. I øjeblikket sker indhandlingen i begrænsede mængder som følge af situationen i Uummannaq og bygder, men indhandlingsmængderne øges efterhånden som medarbejderne vender tilbage til deres respektive arbejde.

Niels Ole Møller oplyser endvidere, at Royal Greenland på nuværende tidspunkt indhenter oplysninger om omfanget af fiskernes mistede redskaber som følge af tsunamien.

Følger nøje med

Direktør for eksterne relationer samt HR i Royal Greenland, Jens K. Lyberth siger, at Royal Greenland nøje følger situationen i Uummannaq og bygder.

- Når vi har større kendskab til omfanget af fiskernes mistede redskaber, vil Royal Greenland i samarbejde med KNAPK og Qaasuitsup Kommunia tage stilling til, hvad der videre skal ske. Vi ønsker at yde den bedst mulige hjælp til de ramte fiskere og vil prioritere sikring af beskæftigelse, som kan gavne både fiskere og vore kollegaer, oplyser Jens K. Lyberth.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet