- Vi har naturligvis forståelse for situationens alvor ved Uummannaq området og i særdeleshed i Nuugaatsiaq, idet nogle af de savnede personer har tilknytning til Royal Greenland og dens ansatte. Samtidig er borgerne blevet bedt om at være i alarmberedskab på grund af mulige efterskælv i området. Derfor har ledelsen besluttet, at indhandlingen til Royal Greenlands anlæg i hele Uummannaq området foreløbig skal indstilles, siger Niels Ole Møller, driftschef for produktionen i Uummannaq området.

Produktionen på en del af anlæggene, deriblandt anlægget i Uummannaq, måtte indstilles i løbet af natten på grund af alarmberedskabet for tsunamien. Det betyder, at de efterladte produkter først og fremmest skal vurderes for kvalitet med eventuel efterfølgende fortsættelse af produktionen.

- De fleste af vore medarbejdere i Uummannaq området er i chok og har ikke sovet i løbet af natten. Af respekt for situationens alvor og af respekt for vore medarbejdere indstiller vi foreløbig indhandlingen og produktionen. Vi beder derfor fiskerne om at udvise respekt for situationen, og vi beder dem om at henvende sig til respektive anlæg i morgen, hvor de vil blive orienteret om eventuelle indhandlingsplan og den videre produktion, siger Niels Ole Møller.

Foreløbig skal driftschefen i samarbejde med fabrikschefen i Uummannaq og anlægslederne i Ukkusissat, Saattut og Ikerasak vurdere situationen, hvorefter der vil blive truffet beslutning om, hvornår der igen kan indhandles nye fangster.

- Vi kan ikke producere så længe der er alarmberedskab. Når alarmberedskabet er afblæst vil vi vurdere situationen på ny og handle derefter. Vi indstiller derfor over for fiskerne, at fiskeriet indstilles og at indsamling af fangster indstilles, idet der efterfølgende kun må indhandles nye fangster, understreger Niels Ole Møller.

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet