MSC - certificeringen af hellefisk fra udenskærsfiskeriet skete i går tirsdag den 23. maj, efter en 14 måneder lang proces af et fælles initiativ fra Sustainable Fisheries Greenland, der er en sammenslutning af grønlandske fiskeri- og produktionsvirksomheder.

- MCS certifikatet til trawlfiskeriet efter hellefisk i Vestgrønland er rigtig godt, fordi det imødekommer en stigende efterspørgsel på det europæiske marked efter MSC -certificerede produkter og på sigt kan betyde at nye markeder ønsker at sælge grønlandske hellefisk, siger Lisbeth Due Schönemann-Paul, og fortsætter:

- Vi er rigtig stolte og tilfredse med certificeringen af udenskærsfiskeriet efter hellefisk i Vestgrønland. Med MSC certificeringen kan vi imødekomme vores kunders behov for certificeret hellefisk.

MCS certificering af hellefisk fra udenskærsfiskeriet dækker fire trawlere – heraf Royal Greenlands trawlere Sisimiut og Tuugaalik.

Certificeringen dækker med tilbagevirkende kraft og således er fangsten fra hele 2017-sæsonen MSC. Dog vil det lille blå/hvide logo først dukke op på Royal Greenlands emballager i løbet af efteråret, når der igen landes udenskærs fisk til fabrikkerne.

Fælles indsats

MSC certificeringen er resultatet af en fælles indsats af en række grønlandske interessenter, herunder både fiskerne, fiskeriindustrien, blandt andet Royal Greenland samt de grønlandske myndigheder. Et uafhængigt certificeringsfirma har analyseret og dokumenteret fiskeriet gennem en længere periode, idet biologiske data på den vestgrønlandske bestand af hellefisk er blevet gennemgået, fangstmetoder og –udstyr er undersøgt.

Lisbeth Due Schönemann-Paul, siger at det er stort at hellefisk fra udenskærs fiskeriet i Vestgrønland nu er MSC certificeret, da det er det første i verden.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet