Ane Kathrine Christoffersens 40 års jubilæum blev, efter hendes ønske, fejret sammen med tidligere kolleger, nuværende kolleger samt familie på Royal Greenlands fabriks kantine med mad, kaffe, the, en masse kager samt underholdning af det lokale sangkor" Inuusuit Nipaat".

- Det var dejligt at fejre min 40 års jubilæum sammen med mine tidligere kolleger, nuværende kolleger og min familie. Det blev en uforglemmelig dag, siger hun.

Glad og tilfreds

Ane Kathrine Christoffersen var blot 25 år, da hun i 1976 startede i KGH's fiskefabrik som fabriksarbejderske. Hun siger, at hun i alle årene har været meget glad og tilfreds med sit arbejde som holdleder på fabrikken, også selv om hun i mange år har arbejdet på skiftehold, og dermed arbejdet i aften-og nattetimerne.

- Da mine to børn var små, var det hårdt at skulle forlade dem aftener og nætter. Men, da min mand har taget sig godt af dem, føler jeg ikke, at det har skadet dem, at jeg forlod dem aftener og nætter, for de klarer sig godt i dag, fortæller Ane Kathrine Christoffersen.

Udvikling

Ane Kathrine Christoffersen har igennem årene oplevet en stor udvikling indenfor fiske- og rejeindustrien i Grønland. Hun siger, at behandling af levende torsk under produktion af Nutaaq Cod på fabrikken i Maniitsoq, er en kapitel for sig.

- En af de største ændringer indenfor fiskeindustrien igennem årene oplevede jeg, da fabrikken i sin tid overgik fra fiskeindustri til rejeindustri. Dengang havde jeg aldrig troet, at jeg skulle arbejde på lige fod med mændene ved de moderne maskiner på fabrikken, siger hun og fortsætter:

- Også moderniseringen af Royal Greenlands fabrik i Maniitsoq til produktion af levende fisk har medført store ændringer på fabrikken i Maniitsoq. Tænk engang, det er da fantastisk, at man i dag kan behandle levende fisk. Jeg ærgrer mig lidt over, at jeg ikke nåede at være med til at producere de levende torsk. For det må da være spændende, siger Anne Kathrine Christoffersen, der i nærmeste fremtid ikke har tænkt sig at stoppe sit arbejde som vaskerimedarbejder i Royal Greenlands fabrik i Maniitsoq.

Tekst: Inga Egede; ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet