- Vi har frem til den 19. november i år produceret 378 tons torskefileter imens vi sidste år fik produceret knap 298 tons hele året, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Kangaatsiaq, Abia Thorsteinsen.

Royal Greenlands fabrik i Kangaatsiaq, der tidligere kun producerede torsk i blokke, har siden fabrikken i maj 2015 fik installeret en filetlinie øget produktionen af både fileter og hele frosne torsk. Indhandlingen af råvarer til fabrikken er også øget gevaldigt i de seneste år.

- Indhandlingen af torsk er øget gevaldigt siden jeg kom til Kangaatsiaq i slutningen af 2013. Således blev der i 2013 indhandlet 400 tons torsk imens der i 2016 blev indhandlet 1.900 tons torsk, siger Abia Thorsteinsen.

Tilfreds

Til trods for at der blev indhandlet færre mængder torsk i år, er fabrikschefen tilfreds med at der blev produceret større mængder fileter.

- Under højsæsonen i maj og juli, forsøgte vi at producere i to hold. Men, det kunne ikke lade sig gøre fordi vi alt for ofte manglede arbejdskraft. Derfor var vi nødt til at reducerede vore medarbejdere til et hold bestående af vore stabile medarbejdere, siger fabrikschefen, og fortsætter:

- Jeg ville have foretrukket at der blev produceret i to hold. Men, da det ikke kunne lade sig gøre er jeg tilfreds med, at vi til trods har formået at producere større mængder fileter i år. Og, det kunne kun lade sig gøre, fordi vore medarbejdere har fået indøvet rutine i arbejdsgangen i filetproduktion, siger Abia Thorsteinsen.

Abia Thorsteinsen siger, at Royal Greenland har planer om, at få løst problemet med mangel på arbejdskraft på fabrikken i Kangaatsiaq.

- Royal Greenland ejer tre huse i Kangaatsiaq med tre soveværelser i hvert hus. De skal benyttes til boliger for medarbejdere der hentes udefra.

Royal Greenlands fabrik i Kangaatsiaq beskæftiger lige i øjeblikket cirka 50 medarbejdere.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet