-Formålet med kurset er, at medarbejdere i Royal Greenlands fabrikker og anlæg kan betjene kraner på en sikker og forsvarlig måde med løft byrder, så der ikke opstår farer for hverken personer samt redskaber på arbejdspladsen. Kursisterne lærer også at vedligeholde kraner og tage ansvar for vedligeholdelse af kraner på deres lokale arbejdspladser, fortæller kursusleder, faglærer på efteruddannelsescenteret EUC i Holbæk, Roland Olsen, der har afholdt krankurser for Royal Greenland medarbejdere i ti år.

Under kurset deltog medarbejdere fra Royal Greenlands bygdeanlæg i Niaqornaarsuk, Attu og Ikerasaarsuk samt fabrikker i Kangaatsiaq, Upernavik og Sisimiut.

Ansvarlig for sikkerhed på arbejdspladsen

Fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Kangaatsiaq, Abia Thorsteinsen, der deltog under kurset siger, at det er vigtigt, at han, som leder og ansvarlig for sikkerheden på arbejdspladsen, har kendskab til kranens funktioner og benyttelse af disse i arbejdssituationer.

- Jeg mener, at det er vigtigt, at jeg, som ansvarlig for fabrikken i Kangaatsiaq samt bygdeanlæg i Niaqaornaarsuk, Attu og Ikerasaarsuk, har kendskab til kraners funktioner af sikkerhedsmæssige årsager. Blandt andet har vi under kurset lært, at kraner med forskellige størrelser har forskellige funktioner. Da kraner, der benyttes i Kangaatsiaq og bygdeanlæggene har forskellige størrelser og funktioner, er det vigtigt, at jeg har kendskab til de forskellige kraners funktioner og kunnen, da jeg er ansvarlig for medarbejdernes sikkerhed samt vedligeholdelse af kranerne, siger Abia Thorsteinsen.

Kan nu betjene en kran selvstændigt

30 årige Dorthia Esrassen Lundblad fra Sisimiut siger, at hun er glad for, at hun nu kan betjene en kran selvstændigt.

- Jeg har lært en masse om kraner og dets funktioner. For eksempel har jeg lært om løfts under forskellige vindretninger. Det er også en stor fordel, at jeg nu kan betjene en kran selvstændigt uden at være afhængig af en anden medarbejder med et kranførerbevis. Min deltagelse under kranførerkurset har også stor betydning for min og mine kollegers sikkerhed i arbejdssituationer, siger Dorthia Esrassen Lundblad.

Kursisterne afholdt teoritimerne på Hotel Maniitsoq formiddage, imens de udførte praktikdelen af kurset på eftermiddage på Royal Greenlands fabrik i Maniitsoq.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Marie Kuitse Kristensen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet