Tildelingen af Dronnings Fortjenstmedalje til Hans Albrecht Poulsen skete under en højtidlighed i Royal Greenlands fabriks kantine i Maniitsoq, i dag onsdag den 6. september.

- Jeg er meget stolt og beæret over, at jeg bliver tildelt Dronningens Fortjenstmedalje for tro tjeneste. Det er en glædelig begivenhed for mig og min familie, siger Hans Albrecht Poulsen, der fejrer dagen sammen med to voksne børn, børnebørn og anden familie. Trawleren Sisimiut er på grund af anledningen i havn i Maniitsoq, så hans kollegaer ombord fejrer også dagen sammen med Hans Albrecht Poulsen.

Dronningens Fortjenstmedalje i sølv tildeles for en fortjenstfuld indsats efter mindst 40 års uafbrudt ansættelse indenfor samme beskæftigelsesområde og samme ansættelsesmyndighed i den offentlige sektor.

Hårdt arbejde

Hans Albrecht Poulsen der fylder 70 år i oktober i år, har fisket med trawlere siden 1971, da han som 24 årig fik hyre i daværende KGH’s trawler M/T Maniitsoq, der dengang var ganske ny. Hans Albrecht Poulsen der nu har været ansat som fisker i 46 år, har i løbet af årene haft hyre i flere trawlere, de sidste 21 år som fisker i Royal Greenlands trawler Sisimiut, hvor han stadig har hyre som aktiv fisker.

Hans Albrecht Poulsen siger, at arbejdet som fisker arbejdsmæssigt og teknisk har ændret sig siden han startede som fisker under torskefiskeriet i 1971.

- I alle årene har et arbejde som fisker på en trawler altid været et hårdt arbejde, også selv om arbejdsvilkår og tekniske redskaber har forbedret sig med årene. I mange år har vi fiskere ombord på trawlere til tider arbejdet i op til 24 timer i træk, når fiskeriet gik godt. Men, disse lange arbejdsdage har siden ændret sig til faste arbejdstider på to gange seks timer af gangen og, altså i alt 12 timer i døgnet, siger Hans Albrecht Poulsen, der fortsætter:

- Og, til trods for, at det tekniske udstyr under fiskeriet er blevet moderniseret i årenes løb og har gjort arbejdet som fisker lettere, så er et arbejdet som fisker stadig et hårdt arbejde. Men det er jo det jeg kan lide ved at være fisker, derfor har jeg arbejdet som fisker i alle de år, siger Hans Albrecht Poulsen, der ikke har tænkt sig at stoppe som fisker foreløbig.

- Nogle gange har jeg ellers besluttet mig til at stoppe, men det er altså ikke sket endnu- så måske stopper jeg til næste år, siger Hans Albrecht Poulsen grinende og fortsætter:

- Indtil videre er jeg jo ikke blevet smidt af, og det betyder vel, at de ikke vil af med mig endnu.

Skipper på Royal Greenlands trawler M/T Sisimiut, Pauli Olsen, tildelte Dronnings Fortjenstmedalje til Hans Albrecht Poulsen, under en højtidlighed på Royal Greenlands fabriks kantine i dag onsdag klokken 15:00.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Esra Andersen Josephsen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet