- Frysekapaciteten på indhandlingsskibet er større end frysekapaciteten i det nu nedlagte anlæg i Aappilattoq. Derfor har fiskerne i bygden i år, frem til omkring den 10. september 2017, indhandlet omkring 450 tons flere hellefisk end på samme tidspunkt sidste år, siger fungerende driftschef i Upernavik, Knud Mathiesen.

Royal Greenland indsatte indhandlingsskibet Kambur, hvortil fiskerne i Aappilattoq har indhandlet siden nedrivning af det eksisterende anlæg startede i juni måned. Det færøske indhandlingsskib har en frysekapacitet på femten tons om dagen, imod tre-fire tons på det nu nedlagte anlæg.

- Vi har derfor ansat ti flere medarbejdere siden indhandlingsskibet blev indsat. I alt 16 medarbejdere har siden juni været beskæftiget på indhandlingsskibet, siger Knud Mathiesen.

Forhåbninger

En hel ny fabrik i Appilattoq formodes at stå klar til at blive taget i brug i det nye år. Fabrikken, der nu er nedrevet, havde en frysekapacitet på tre–fire tons om dagen. Knud Mathiesen siger, at fiskerne i Aappilattoq fortsat vil kunne indhandle op til femten tons om dagen, da den nye fabrik får en langt større frysekapacitet end det nu nedrevne fabrik.

- Når den nye fabrik står færdigt i det nye år, vil fiskerne i bygden fortsat få mulighed for at indhandle op til femten tons fisk om dagen. Derfor har jeg en forventning om, at indhandlingsmængderne til Royal Greenlands anlæg i Aappilattoq, fortsat vil stige i fremtiden, når Royal Greenlands nye fabrik i Aappilattoq tages i brug i det nye år, siger Knud Mathiesen.

Når Royal Greenlands nye fabrik i Aappilattoq er færdigt, kan fiskerne i Aappilattoq indhandle til deres lokale fabrik hele året rundt.

Knud Mathiesen oplyser, at cirka otte medarbejdere på indhandlingsskibet Kampur er sæsonarbejdere fra Østgrønland.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Justine Petersen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet