- Vi skal supplere vores produktion af frosne hele hellefisk ved at opstarte produktion af hoved- og halekappede hellefisk på fabrikken i Paamiut, fordi hellefiskebestanden i Paamiut området er steget, siger Royal Greenlands fabrikschef i Paamiut Ilannguaq Abrahamsen.

Ilannguaq Abrahamsen fortæller også, at nogle af de i forvejen fabriksmedarbejdere i torskeprodtionen skal bistå i hellefiskeproduktionen:

- Mængden af indhandlede torsk er faldet, hvorfor fabriksmedarbejdere i torskeproduktionen uden problemer kan hjælpe til i produktion af hoved- og halekappede hellefisk, siger Ilannguaq Abrahamsen.

Der blev indhandlet i alt 118 tons hellefisk til Royal Greenlands fabrik i Paamiut i 2016, mens der i år er blevet indhandlet 128 tons hellefisk indtil videre, og det forventes, at mængden af de indhandlede hellefisk vil fortsætte med at stige markant.

- Hvis vi kigger på størrelserne af de indhandlede hellefisk, er de ikke særlige store, men de er af høj kvalitet og vi har bemærket, at mængden af de indhandlede hellefisk er steget, hvorfor vi er mere end klar til at sætte produktionen af hoved- og halekappede hellefisk for alvor i gang. Da vejret nu har foretaget sig efter uvejr i et stykke tid, venter vi nu på fiskere, der skal indhandle hellefisk, så vi kan påbegynde produktion af hoved- og halekappede hellefisk, siger Ilannguaq Abrahamsen.

Der er i alt 100 medarbejdere på Royal Greenlands fabrik i Paamiut, som beskæftiger sig med produktion af torsk, krabber samt hellefisk.

Tekst: Marie Kuitse Kristensen, mkri@royalgreenland.com

Foto: Ilannguaq Abrahamsen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet