Før skulle fiskerne indhandle hovedkappede fisk uden bug og rensede. Dette medførte, at fiskerne ikke havde særligt interesse i at indhandle rødfisk til fabrikken. I dag kan fiskerne indhandle hovedkappede og rensede fisk, hvilket glæder fiskerne i byen.

- Jeg har nu mere interesse i at indhandle rødfisk til Royal Greenland. Før i tiden brugte jeg meget tid på at bearbejde fisken inden indhandling i forhold til i dag. Det er dejligt, og jeg får mere økonomisk fortjeneste ud af min indhandling nu, siger fisker i Narsaq Søren Janussen.

Rødfisk uden hoved og bug havde mindre værdi for fiskerne, fordi de havde en lettere vægt ved indhandling og gav mindre indtægt for fiskerne. I dag indhandler Royal Greenland fisk uden hoveder og rensede. Fabrikchefen har også bemærket, at rødfisken nu indhandles mere end før:

- Sidste år blev der indhandlet tre tons rødfisk. I indeværende år har vi allerede nået over to tons indhandlede rødfisk, siger Royal Greenlands fabrikchef i Narsaq, Niels Sakariassen.

Rødfisken, der indhandles i Narsaq, sendes til Royal Greenlands hjemmemarked i Nuuk, hvorfra de videresendes til salg i større butikker og restauranter i hele Grønland.

Tekst: Marie Kuitse Kristensen, mkri@royalgreenland.com

Asseq: Niels Sakariassen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet