- Vi er glade for, at det går godt med indhandlingen og produktionen i Inughuit Seafood A/S’s fabrik i Qaanaaq. Det er første gang at fryselagret på fabrikken er blevet fyldt op, siger driftschef i Royal Greenland, Niels Ole Møller.

Inughuit Seafood A/S der tidligere producerede hele frosne hellefisk startede med at producere hale –og hovedkappede hellefisk i februar 2018, efter medarbejderne på fabrikken var blevet oplært i produktion af hale –og hovedkappede fisk.

- Til trods for at vi startede sent med at producere hale –og hovedkappede hellefisk i februar 2018, er det flest dét, der er blevet produceret i år. Vi har beskæftiget ikke færre end 20 medarbejdere i denne sæson. I næste sæson har vi forhåbninger om at starte med at producere tidligere end i år, siger Niels Ole Møller.

Niels Ole Møller oplyser at det meste af det indhandlede fisk er fanget ud for Qaanaaq og område, imens de 71 tons er fanget i Qeqertat området.

Fiskere i Qaanaaq og område har i fiskesæsonen 2017-2018 fået udbetalt cirka fire millioner kroner for deres indhandling af hellefisk til Inughuit Seafood A/S fabrik i Qaanaaq.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet