Royal Greenlands Facebook har modtaget forespørgsler på, hvorfor virksomheden sælger norsk opdrættet laks i Grønland.

Royal Greenlands sortiment i Grønland består primært af en række produkter, der er specielt udviklede til hjemmemarkedet, fanget og pakket lokalt i Grønland. Derudover tilbyder virksomheden også grønlandske kunder at købe produkter fra andre steder, som færdigpakkes i Grønland. Et eksempel på det er den røgede norske laks, som af praktiske årsager pakkes i samme emballage som hjemmemarkedsprodukterne, hvor der på etiketten tydeligt er beskrevet, at produktet er norsk laks.

Flere har spurgt om, hvorfor Royal Greenland ikke sælger grønlandsk laks i stedet. Den grønlandske laksekvote er på 45 tons årligt og fordeles til fritids– og erhvervsfiskere, der kan sælge fangsten direkte til eksempelvis detailhandelen i Grønland, der blandt andet videresælger produkterne i delikatesseafdelingerne. Royal Greenland har ikke tilladelse til at indhandle og videresælge den grønlandske laks.

Ud over produkter, der pakkes i Grønland, sælger virksomheden også herhjemme en række produkter, der sælges på de internationale markeder. Det gælder for eksempel en række færdigpakkede varer i supermarkederne med dansk tekst, som der er en pæn efterspørgsel på.

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet