- Vi regner med at færdigproducere omkring 40 tons vintertørret torsk i år, hvilket er mere end sidste år, siger anlægsleder i Royal Greenlands anlæg i Kangaamiut, Kristian Larsen.

Det første parti vintertørret torsk blev sendt til forbrugerne allerede i december 2017, og endnu et parti på cirka 500 kilo er pakket ned og venter på at blive sendt til Royal Greenlands hjemmemarked i Nuuk, hvorfra det skal pakkes ned og sendes til forbrugere i hele Grønland.

- Lige i øjeblikket hænger cirka 36 tons fileteret torsk til tørring, og hvis frostvejret fortsætter, så bliver endnu et nyt parti snart klar til forsendelse. Jeg regner med, at vi kan fortsætte med at hænge fisk op til tørre frem til slutningen af marts der skal pakkes til færdige produkter i maj måned, siger Kristian Larsen.

Vejret er afgørende

Kristian Larsen fortæller, at vejret er afgørende for, hvor hurtigt det delikate og efterspurgte produkt tørrer.

- I år har vintervejret givet os gode betingelser for kontinuerlig produktion, fordi kulden har været stabil og ikke for hård. Derfor har fiskene hængt til tørre i cirka to måneder af gangen. Når der er for koldt er produkterne længe om at tørre, men i år er vejret gunstig til produktion af vintertørret torsk, derfor fik vi allerede hængt de først fisk op i oktober og fik pakket de første færdige produkter i december, siger Kristian Larsen.

De elleve ansatte på anlægget i Kangaamiut producerer også vintertørret havkat.

Der produceres også vintertørret fisk på Royal Greenlands anlæg i Attu, Ikamiut, Ukkusissat samt fabrik i Uumannaq.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet