Dét siger 25-årige, Isak-Erik Kristoffersen, der i dag den 19. december 2019, får papir på, at han har gennemført uddannelsen som Fiskersipper af 1. grad på Imarsiornermik Ilinniarfik, Grønlands Maritime Center i Nuuk.

Isak-Erik, skal nu ansættes som officersaspirant i et af Royal Greenlands trawlerflåde.

- Jeg er glad for at få mulighed for at arbejde som officersaspirant i Royal Greenlands trawlerflåde. Jeg vil gerne sejle og samle erfaring inden jeg engang i fremtiden vil uddanne mig til skibsfører, så jeg kan blive skipper i alle typer store skibe, siger Isak-Erik, der selv har taget initiativ til at uddanne sig indenfor det maritime erhverv.

- I første omgang valgte jeg at tage grunduddannelsen på søfartsskolen i Paamiut. Senere uddannede jeg mig til vodbinder og fik hyre på Royal Greenlands trawler, Qaqqatsiaq. Senere søgte jeg på Imarsiornermik Ilinniarfik i Nuuk, hvor jeg tog fiskeskipper af 3. grad i 2018. I januar 2019 startede jeg på min nuværende uddannelse som Fiskeskipper af 1. grad, siger Isak-Erik Kristoffersen, der med et stolt glimt i øjet slutter med at sige:

- Det er en dejlig følelse at jeg nu er nået dertil. Det er en drengedrøm.

Isak-Erik Kristoffersen er den 14. hjemmehørende officer uddannede, der indenfor de seneste to år, er ansat i Royal Greenlands’ trawlerflåde.

Isak-Erik Kristoffersen fik under dimissionceremonien på Imarsiornermik Ilinniarfik i dag den 19. december 2019 overrakt prisen som den mest engagerede elev blandt ti dimmentanter på Imarsiornermik Ilininnarfik. Prisen som den mest engagerede elev blev givet af Arktisk Kommando.

Tekst: Inga Egede; ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet