- Genåbningen af indhandlingsanlægget i Qaarsut betyder meget for os der bor i Qaarsut, fordi genåbningen medfører arbejdspladser, og ikke mindst fordi fiskerne ikke længere behøver at tage til Uummannaq for at indhandle. Byens hjerte er genåbnet. Det er glædeligt og betyder meget for os alle i bygden, siger den nyansatte indhandlingsleder i Qaarsut, Dorthe Kristensen.

Råvarer transporteres til Uummannaq

Der er ingen fryse- eller lagerkapacitet i det genåbnede indhandlingsanlæg i Qaarsut, der sidst blev drevet af det private fiskeriselskab KNT. Derfor bliver råvarer transporteret over en strækning på 24 kilometer til Uummannaq hvor det produceres.

- Råvarerne skal transporteres med snescootere her i vinterperioden, og med både om sommeren. Vi har lavet aftaler med lokale fiskere der skal transportere råvarer for os, siger driftschef i Royal Greenland, Niels Ole Møller.

- Det er glædeligt at fiskerne igen kan indhandle til deres lokale indhandlingsanlæg, i stedet for at køre med snescooter eller sejle til og fra Uummannaq for at indhandle, siger Niels Ole Møller.

Der bor 172 personer i Qaarsut.

Billeder fra indhandlingsanlægget og aktiviteterne der idag, kan ses under teksten.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Dorthe Kristensen & Mainhard Jacobsen.

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet