- Vi åbnede for indhandling cirka klokken elleve i dag tirsdag, da vi regner med at trawleren Sermilik ankommer til Uummannaq på torsdag, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Uummannaq, Kirsten Ajaaja Worm.

Fabrikken i Uummannaq skal dog ikke producere på fabrikken, da vandet i Uummannaq endnu er forurenet.

- Vi skal i den kommende tid indhandle fra klokken 07.00 om morgenen til klokken 20.00 om aftenen. Syv medarbejdere skal skiftes til at behandle fangster, der skal sendes til fabrikkerne i Diskobugten, siger Kirsten Ajaaja Worm.

Organiserer sig

Fabrikschefen oplyser at de indhandlede fangster skal ises ned i kar, og opbevares i kølerum på fabrikken i Uummannaq, indtil de skal transporteres til Qasigiannguit og Ilulissat.

- Enkelte fiskere er nu begyndt at indhandle små mængder. Men de fleste fiskere er først nu begyndt at forberede sig på fiskeri, fordi vi nu åbner for indhandling. Vi regner med at fiskerne begynder at indhandle større mængder i de kommende dage, siger fabrikschefen, og fortsætter:  

- Vi er nu i gang med at organisere os, således at fisken kan produceres på fabrikkerne i Qasigiannguit og Ilulissat. Vi er også forberedt på, at fryse råvarer ned, i tilfælde af råvarerne skulle risikere at blive forældede, inden de når frem til fabrikkerne i Diskobugten, siger fabrikschefen.

Trawleren Sermilik, der skal transportere fangster fra Uummannaq til fabrikkerne i Qasigiannguit og Ilulissat, kan laste 45 tons fisk.

Tekst & Foto: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet