- Da vi har fået lovning på levering af 1.000 liter rent vand fra Nukissiorfiit, kan vi dermed komme i gang med rengøringen af produktionsinventaret på fabrikken. Det betyder at vore hjemsendte medarbejdere kan møde på arbejde igen i morgen tirsdag, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik, Kirsten Ajaaja Worm.

Nødforanstaltninger

Fabriksledelsen i Uummannaq iværksatte allerede i fredags nødforanstaltninger, da det stod klart at fabrikken ikke kunne producere et stykke tid på grund af olieforurening af byens vand.

- For at aflaste bygdeanlæggene i Saattut og Ikerasak, hvortil fiskere fra Uummannaq nu indhandler deres fangst, sendte vi lørdag morgen fire af vore medarbejder til Saattut. Disse fire pendler nu fra Uummnannaq til Saattut morgen og aften, så længe der er brug for dem. To andre har siden lørdag arbejdet på fabrikken i Ikerasak, siger Kirsten Ajaaja Worm.

Fabrikschefen oplyser at de på grund af situationen i Uummannaq har indført landingsplaner i bygdeanlæggene, så længe fiskerne i Uummannaq kun kan indhandle til bygdeanlæggene.

- Så længe de mere end 200 fiskere der indhandler til fabrikken i Uummannaq kun kan indhandle til bygdeanlæggende har vi været nødsaget til at indføre landingsplaner, der betyder, at fiskere skal lave aftaler med de enkelte bygdeanlæg, før de indhandler til bygdeanlæggene.

Ud af cirka 50 medarbejdere på fabrikken i Uummannaq, er cirka ti timelønnede medarbejdere ikke blevet hjemsendt. De skal sammen med de 34 der ellers blev hjemsendt, nu foretage rengøringen på produktionsinventaret.

- Vi vil stå klar til at producere videre så snart vandet i Uummannaq er blevet renset for forurening, siger Kirsten Ajaaja Worm.

Tekst & Foto: Inga Egede; ineg@royalgreenland.com

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet