Produktionen af fileter på fabrikken i Ilulissat begyndte efter af det danske fødevaredirektorat gav fabrikken en autorisation.   

- Vi begyndte med produktionen den 9. marts 2020 og har nu haft en haft god indkøring. Det ser flot ud, og vi er meget glade. Det er helt i overensstemmelse med Royal Greenlands strategi om øget værdiforædling, siger driftschef for hellefisk, Niels Ole Møller.

I de sidste ti år er hellefisk fisket i vinterperioden i Isfjorden ved Ilulissat blevet pakket og solgt som hel-frosne fisk efter de blev indhandlet til fabrikken i Ilulissat, og i de isfrie perioder er fisken blevet transporteret til Royal Greenlands fabrik i Qasigiannguit, hvor de produceres som fileter.

- I den isfrie periode vil vi fortsat transportere hellefisk dertil, påpeger Niels Ole Møller.

Der er omkring 20 medarbejdere beskæftiget i hellefiskeproduktionen i fabrikken i Ilulissat, som kan gå fra et hold til to-holds skift afhængig af mængderne der landes. Nu producerer fabrikken fileter, friller, hoveder, haler, J-Cut (hoved og halekappet) og HOG (Hel hellefisk uden indvolde) hellefisk.

Ilulissat rummer også verdens største rejefabrik, der inklusive medarbejderne i hellefiskefabrikken, har 130 medarbejdere.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com 

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet