24-årige Nuunu Berthelsen Chemnitz, der til dagligt bor i Norge for at udøve sin passion for alpinskiløb, er i disse dage i Cortina i Italien. Hun skal på lørdag deltage i verdensmesterskaberne i slalom. Nuunu er glad for den økonomiske håndsrækning fra Royal Greenland.

- Jeg elsker mit liv som skiløber, og jeg er oprigtig glad for at repræsentere Grønland i konkurrencer rundt omkring i verden. Derfor er jeg utrolig taknemmelig for den støtte jeg får fra Royal Greenland. Sponsoratet er med til, at jeg fortsat kan udøve min sport, og samtidig repræsentere mit land under VM i 2021, og muligvis til OL 2022, siger Nuunu Chemnitz Berthelsen, og fortsætter:

- Hvis alt går vel under VM i Italien i disse dage, er det et skridt på vejen for min mulighed for at blive udtaget til OL i Beijing, Kina i 2022. Derfor håber jeg på at blive én blandt de 40 bedste i VM i Italien.

Et skridt på vejen mod OL

Nuunus forældre, Kisser Chemnitz og Jens Kristian Berthelsen, er glade for at deres datter nu kan koncentrere sig om nå sine mål som elitesportsudøver.

-Som forældre er vi meget glade for, at Royal Greenland støtter vores datter økonomisk. Det er er skridt på vejen for at nå hendes mål, OL i 2022. For hun skal, hvis hun skal udtages til OL, løbe FIS-løb, hvilket betyder konkurrencer for at samle points til udtagelse til OL, siger Jens Kristian Berthelsen, og Kisser Chemnitz tilføjer:

- Nu kan hun koncentrere sig om sit skiløb uden at bekymre sig om økonomien. Det er en stor hjælp. Hendes rejser til konkurrencerne, hotelophold med mere, samt hendes skiudstyr er dyre. Så vi er meget lettede over at hun nu får økonomisk støtte fra Royal Greenland, siger Kisser Chemnitz.

Nuunu Chemnitz Berthelsen skal løbe kvalifikationsløb på fredag den 19. februar 2021. Hvis hun kvalificerer sig, skal hun deltage hos kvindernes VM slalomløb på lørdag den 20. februar 2021.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Johan Andersson

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet