- Fabrikken stod klar til produktion den 1. december 2020, men der har været ustadigt vejr i området. Men nu da havet endelig er iset til, og nogle fiskere indhandlede i går, kan vi endelig komme i gang. I dag torsdag er vores første produktionsdag, og dermed startede 15 nye medarbejdere på deres første arbejdsdag på fabrikken i dag, siger direktør i Arctic Fish Greenland A/S, Frederik Olsen.

Arctic Fish Greenland A/S’s nye fabrik i bygden Nuussuaq er på 700 kvadratmeter, har en lagerkapacitet på 500 tons frosne fisk, og kan producere mellem 12 til 16 tons hale-og hovedkappede hellefisk om dagen.

Kan indhandle hele året

Tidligere havde bygdens indhandlingsanlæg en frysekapacitet på 130 tons, hvilket betød at indhandlingen af hellefisk lukkede når fryselageret blev fyldt op. Den tidligere fabrik havde kun et lille antal medarbejdere, da hellefisk ikke blev produceret, men frosset ned.

Ved åbningen af den ny fabrik i Nuussuaq, kan bygdens cirka 40 til 45 fiskere indhandle i deres bygd hele året. Når fiskeriet kommer godt i gang i de kommende uger, skal fabrikken producere i to holdskift, hvilket betyder at fabrikken skal beskæftige op til 30 medarbejdere.

- Bygdens befolkning har i flere år set frem til at Arctic Fish Greenland A/S’ s fabrik kom i brug. Det betyder meget for bygdens befolkning, at fabrikken endelig er åbnet, og alle i bygden er tydeligvis glade og tilfredse, nu da vi er kommet i gang, siger Frederik Olsen.

Byggeri af den nye moderne fabrik i Nuussuaq blev besluttet i 2018, efter fiskeriselskabet Arctic Fish Greenland A/S, der ejes af lokale fiskere i Nuussuaq og Kullorsuaq samt Royal Greenland A/S blev etableret i 2017.

Der bor 181 indbyggere i bygden Nuussuaq.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Frederik Olsen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet