26. september 2012

Hej alle,

Jeg hedder Martin Møller og er en ivrig idrætsmand, med langrend og langdistanceløb som specialitet. Gennem denne blog vil jeg fortælle om min træning og konkurrencer, jeg har deltaget i.

Mit kommende mål er VM i langrend til februar. Målet er at løbe tidernes bedste grønlandske placering, samtidig med, at jeg satser på at kvalificere mig i OL i 2014.

I august og september måned har jeg vundet maratonløbene i Nuuk og Maniitsoq samt fjeldløbet KangNu på 35 km. Jeg deltager selvfølgelig i sommerløbene for løbets egen skyld, men også som træning til vinterens konkurrencer. Det er dejligt hele tiden at have et delmål at træne mod, i stedet for bare at tænke på VM, som foregår om 5 måneder.

Når jeg løber konkurrencer, bliver jeg også tvunget til at tænke på, hvad jeg spiser og drikker de sidste dage før løbet. Det betyder, at jeg får drukket rigelige mængder vand og spist store mængder kulhydrater 3-4 dage op til løbene.

Til daglig tænker jeg ikke så meget over, hvad jeg spiser. Jeg prøver stor set bare at spise varieret og flere mindre måltider. Jeg spiser mellem måltider om formiddagen og eftermiddagen for at jeg ikke ”falder sammen” i løbet af dagen. På den måde er jeg meget mere oplagt både på kontoret og når jeg kommer hjem. Da bliver det så meget enklere at tage en træningstur i løbet af eftermiddagen eller aftenen.

Jeg har to små børn, som kræver sit, så mandag til fredag bliver det derfor ikke til de lange træningsture. Til gengæld træner jeg stor set altid med høj intensitet. I går havde jeg for eksempel en super fed tur på rulleski i bakkerne fra Qinngorput op mod lufthavnen. Jeg kørte i 6 x 4 minutter intervaller. Det vil sige, at jeg kører 4 minutter så hurtigt jeg kan, hvorefter jeg har 2 min pause. Dette gennemføres 6 gange. Det giver den bedst effekt på formen at træne med meget høj puls, det vil sige 90-95 % af maksimal puls.

Jeg er overbevist om, at man kommer længst med varieret træning, derfor er jeg også ofte med på firmafodbold (for Nukissiorfiit). Det skal jo være sjovt at træne, og man må prøve at finde en træning, man trives med :-)