Sidst jeg skrev kørte jeg på med masse hård træning, og det begyndte at blive vel hårdt for kroppen. Jeg ville derfor tage mig nogle hviledage for at komme ovenpå igen. Hviledage er også meget fint, men ofte resulterer det dog i, at man bliver lidt sløv. Det blev jeg også og blev forkølet efter tre dage uden træning.

Min forklaring på det er, at når man pludselig slapper af på den måde, tillader man også kroppen at slappe af, og man bliver let småsyg. Under træning fylder man kroppen med glædeshormoner, endorfiner (http://da.wikipedia.org/wiki/Endorfiner), og hvis der er noget, som holder forkølelser på afstand, er det glæde og velvære.

Mange sværger til at blive inde og hvile sig, når man bliver forkølet. Min løsning er at komme ud og træne som normalt, selv om man føler sig småsyg. Der gik da heller ikke mere end fire dage med roligere træning, før jeg var helt frisk igen. Så nu kører træningen optimalt igen, og formen føles bedre end nogen sinde.

Der er heller ikke længe til det går løs. Den 1. december løber jeg det første langrendsløb i østrigsk Seefeld. Ved løbene i december håber jeg at kvalificere mig til VM, som foregår i februar.

Sportslig hilsen
Martin Møller

Billeder