Vinder Arctic Circle Race for fjerde gang. Under løbet følte jeg mig godt løbende og blev aldrig rigtig træt undervejs. Fantastisk følelse hverdag at kunne glæde sig til at løbe hurtig og angribe de hårde bakker :-)

Årets løb var mindeværdigt på mange måder. Det varmeste nogensinde, det højeste nogensinde og den mest krævende sne nogensinde.

Varmen gjorde selvfølgelig, at det var mere behageligt at opholde sig i campen mellem løbsdagene. Man bruger ganske enkelt ikke så meget energi, når det er varmere i vejret. Til gengæld var løjpen lagt til det hidtil højeste punkt i ACR historien, 750 meter over havet, selvfølgelig også med alle de sædvanlig hårde bakker undervejs. Men sådan skal det være i verden hårdes langrendsløb.

De varme dage og koldere nætter gjorde, at sneen blev til is. Derfor var det meget vanskeligt at smøre skiene, så man havde fæste op ad bakkerne, samtidig blev de krævende nedkørsler endnu hurtigere end normalt. Det med nedkørsler er ikke noget, jeg tænker så meget på, men jeg tror, dette år har sat rekord i antal blå mærker, forstuvninger og hudafskrabninger…

Link: www.acr.gl

Billeder