Kombinationen af stolte grønlandske fiskeri- og fangertraditioner og Danmarks position som en af Europas største fiskerinationer giver os et stærkt fundament. 

Gennem mere end 230 år er Royal Greenland blevet forbundet med førsteklasses seafood. Vores historie går tilbage til 1774, hvor al handel i Grønland blev overtaget af den danske stat, som grundlagde Den Kongelige Grønlandske Handel.

Varemærke for høj kvalitet

Den Kongelige Grønlandske Handel havde statsligt monopol indtil 1950 og fungerede som institution helt frem til 1985, da det blev konverteret til eksportfirmaet Proeks. Kort efter blev Proeks til Royal Greenland, som blev synonymt med grønlandske produkter af særlig høj kvalitet. I 1979 overtog det grønlandske Hjemmestyre virksomheden og i 1990 omdannede man det til et aktieselskab. I dag bliver Royal Greenland betragtet som Grønlands økonomiske flagskib.

Kongelig Hofleverandør

Gennem århundreder er prædikatet blevet tildelt virksomheder og enkeltpersoner, som leverer til den kongelige husholdning. I 1985 fik Royal Greenland retten til at bruge prædikatet og vi er stolte af at være leverandør af fisk og skaldyr til Det Kongelige Danske Hof.

Investering i fremtiden

Som en førende virksomhed i seafoodindustrien fokuserer vi på at forbedre vores teknikker og produkter, så de lever op til den moderne forbrugers behov. Vores seneste investeringer inkluderer:

  • Renovering og opgradering af vores to vigtigste rejefabrikker i Ilulissat og Sisimiut, Grønland. Nyeste udstyr er blevet installeret og dette gør fabrikkerne i stand til at fungere endnu mere effektivt og levere rejer af endnu bedre kvalitet end hidtil.

  • Indkøb af en fabrik til forarbejdning af stenbiderrogn i Tyskland, hvilket gør det muligt for os at levere frisk rogn fra vores eget fiskeri i Grønland.

  • Ny fabrik i Danmark med fokus på Modificeret Atmosfære Pakningsteknologi, eller Easy Pack som vi kalder det hos Royal Greenland.

Desuden samarbejder Royal Greenland med en række private og offentlige forskningsinstitutioner omkring udvikling af vores forarbejdnings-, produktions- og distributionsteknikker.


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet