You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Mød Royal Greenland

#3: Mød Royal Greenland i Storbritannien

Når der kommer en båd... fyldt med søfrosne torsk fra en af Royal Greenlands trawlere, lægger den typisk til kaj i Grimsby & Immingham, den vigtigste havn for fragt, og især for fisk og skaldyr, på Storbritanniens nordøstkyst.

Fra havnen i Grimsby & Immingham fordeles varer til alle hjørner af Storbritannien – et land, der er omgivet af vand og har en lang tradition for fiskeri, så her er fisk og skaldyr en betydelig del af kosten. Det gennemsnitlige forbrug pr. indbygger ligger på omkring 24 kg fisk og skaldyr om året, og markedet repræsenterer derfor gode muligheder for virksomheder i fiske- og skaldyrsbranchen såsom Royal Greenland.

Fish & Chips, den verdensberømte britiske ret, er stadig en af de mest populære måder at spise fisk på, især her om sommeren i de mange engelske kystbyer. Den uimodståelige kombination af en paneret torskefilet serveret ovenpå en bunke dampende varme, tykke fritter, er indbegrebet af britisk comfort food.

Hjemsted for Fish & Chips

Hjemsted for Fish & Chips

Vidste du det? Fish & Chips har sin egen nationaldag, som altid falder den første fredag i juni.

Se vores udvalg af torsk

Commercial Manager Tony Roberts har været hos Royal Greenland i 7 år og har solgt masser af torsk til pub - og restaurantkæder i landet: "Det er særligt to typer torsk i Royal Greenlands sortiment, der er meget efterspurgte her i Storbritannien: Den søfrosne torsk fra det udenskærs fiskeri og den anerkendte Nutaaq®-torsk fra de kystnære fiskersamfund langs den grønlandske vestkyst," fortæller han.

Royal Greenland UK Commercial Manager Tony Roberts deler smagsprøver ud på vores søfrosne torsk ved et brancheevent.

Højt serviceniveau døgnet rundt

Tony er en af tolv Royal Greenland Champions med forskellige erfaringer og baggrund, der servicerer det britiske marked. På kontoret i Manchester dækker teamet fem forskellige nationaliteter, der hjælper de britiske kunder med alle aspekter indenfor økonomi, logistik, forsyningskæde, teknik, salg og marketing.

Royal Greenlands engelske Logistik og teknisk team

Royal Greenlands engelskeTechnical Development Manager Alison Rae på et af Royal Greenlands hummeranlæg i Newfoundland, Canada

Royal Greenlands engelskeSenior Technical Assistant Nidtima Maroengsit deler smagsprøver ud af MSC certificerede kogte og pillede rejer ved et brancheevent

Salgschef Andrew Wrigley og Senior Commercial Manager Ian Alexander repræsenterer Royal Greenland på en stor fødevaremesse

Administrerende direktør Randall Jennings startede på kontoret i Manchester i 2013 og tager en dyb indånding, mens han tænker tilbage på de sidste 5-7 år: "Da afstemningen om Brexit blev en realitet, vidste vi, at vi så ind i et stort arbejde med at tilpasse os ny lovgivning, allerede inden rammerne var på plads. Samtidig så vi også ind i at skulle hjælpe de grønlandske myndigheder med markedsindsigt i det igangværende arbejde med at få en handelsaftale for grønlandsk fisk og skaldyr på plads. Det har været - og er stadig - ekstremt komplekst, og teamet har gjort et fantastisk stykke arbejde med at finde nye løsninger i markedet med told på varer fra Grønland. Og så kom Covid oveni i 2020! Randall smiler og fortsætter: "Jeg er glad for, vi ikke vidste, hvad vi havde foran os på det tidspunkt - men i dag står vi meget stærkere og med så meget erfaring og indsigt i områder, vi aldrig troede ville blive nødvendige. Og det er situationer som disse, der har skabt den ekstremt stærke holdånd og vindermentalitet i teamet".

Royal Greenland bygger relationer

En af de ting, som teamet i Storbritannien insisterer på, er at være en værdsat partner og stærk aktør i branchen. Den ambition indebærer derfor at forstå både foodservicemarkedet, den kulinariske scene, kokkene, indkøbsgrupperne og kundernes adfærd som en del af en solid forberedelse til dialog med de britiske kunder i alle salgskanaler.

Salgschef Andrew Wrigley og marketingchef Solenne Labarere insisterer i deres travle hverdag på også at finde tid til markedsundersøgelser, fokusgrupper med kokke og forbrugertests: "De fleste kokke har ikke tid til at sætte sig ind i alle detaljer, når de skal sammensætte deres menu og bestille fisk og skaldyr. Vi skal være en fiske- og skaldyrspartner, som vores kunder har tillid til, fremfor bare at være en transaktionsleverandør, forklarer Andrew, "og vi skal vise vores kunder, at vi tilbyder et stærkt partnerskab og leverer produkter, som de har tillid til at bruge i deres køkkener igen og igen".

Dialog og en grundig forståelse for kundernes behov er et centralt redskab i at opbygge den tillid, og her i juni er Solenne og Andrew netop ved at samle op på resultaterne, der er kommet ud af kvalitative fokusgruppesamtaler, som blev afholdt i foråret med udvalgte kokke fra en række restauranter.

Holdbillede af de deltagende kokke og Royal Greenland UK fra en fokusgruppe, hvor der blev talt om, hvordan kokke indkøber og bruger fisk og skaldyr i professionelle køkkener

Rejernes Rolls-Royce

Royal Greenland har en lang tradition for at levere koldtvandsrejer til det britiske marked, som er verdens største marked inden for netop denne kategori. De karakteristiske blå, sorte og gyldne poser med Royal Greenlands logo er blandt foodservice-fagfolk og sandwichproducenter blevet kaldt rejernes Rolls-Royce.

"Som verdens største leverandør på verdens største marked i denne kategori har vi en stærk forpligtelse til at forstå både foodservicemarkedet og forbrugernes præferencer", forklarer Solenne: "Forbrugertests har gang på gang vist, vores koldtvandsrejer er søde, saftige og meget velegnede til en lang række retter, og at koldtvandsrejer skiller sig ud fra andre arter, når det gælder anvendelse i en lang række retter; fra den ikoniske rejecocktail til mere moderne serveringer som poke-bowls og over i lettere retter som salater eller klassiske frokost sandwiches".

Royal Greenlands engelske selskab sælger rejer fra det grønlandske fiskeri, og efter Brexit også flere og flere rejer fra den canadiske side af Davisstrædet, hvor Royal Greenland ejer og driver 9 produktionsanlæg i de lokale fiskersamfund i Atlanterhavs-Canada.

Image

Et af de canadiske anlæg, der leverer til det britiske marked, er fabrikken i St. Anthony, der ejes og drives af Royal Greenland.

I næste nummer af Meet Royal Greenland inviterer vi dig med til St. Anthony for at se dagligdagen på fabrikken og pakningen af koldtvandsrejer til det britiske marked.

Om serien Mød Royal Greenland

Om serien Mød Royal Greenland

I vores artikelserie 'Mød Royal Greenland' tager vi dig med på en rundtur i Royal Greenlands organisation; fra de små fabrikker langs Grønlands vestkyst til vores store, søgående produktionstrawlere, til vores salgskontorer rundt om i verden og meget mere.

Læs den anden artikel om M/Tr Sisimiut her

Se også

Næste nyhed: #2: Kom med ombord på M/tr Sisimiut
...